Explicatia termenului: Piroshki

Dictionar culinar
Piroshki
Ai intalnit termenul Piroshki in unele retete culinare sau in unele articole gastronomice si nu stiai ce inseamna? Noi iti oferim explicatia completa pentru termenul Piroshki din dictionarul gastronomic Prepar.ro.

Explicatia pentru Piroshki: Coltunas rusesc micut, umplut cu diverse ingrediente, cum ar fi carne, peste, branza sau ciuperci. Piroshki, care pot fi coapte sau prajite, se servesc ca apetitiv sau ca granitura la salate si supe. Pirogi sunt versiunea mai mare, si se servesc ca prim fel.

Alti termeni gastronomici pe care este posibil sa nu ii cunosti:

Orecchiette

Expresie in italiana, insemnand urechiuse. Se refera la pastele de forma ...

Umeboshi

Prune japoneze murate inainte de a se coace, apoi inmuiate in saramura ...

Fudulii

Testicule ale unor animale.

Plachie

Fel de mancare preparata din peste (cu multa ceapa, ulei si condimente) s ...

Degresat

A extrage grasimea dintr-un aliment in scopuri dietetice sau tehnologice.

Barbecue

Carne prajita pe gratar sau la cuptor, stropita cu un sos special, cu ote ...