Explicatia termenului: Piroshki

Dictionar culinar
Piroshki
Ai intalnit termenul Piroshki in unele retete culinare sau in unele articole gastronomice si nu stiai ce inseamna? Noi iti oferim explicatia completa pentru termenul Piroshki din dictionarul gastronomic Prepar.ro.

Explicatia pentru Piroshki: Coltunas rusesc micut, umplut cu diverse ingrediente, cum ar fi carne, peste, branza sau ciuperci. Piroshki, care pot fi coapte sau prajite, se servesc ca apetitiv sau ca granitura la salate si supe. Pirogi sunt versiunea mai mare, si se servesc ca prim fel.

Alti termeni gastronomici pe care este posibil sa nu ii cunosti:

Tahini

Folosita in bucataria Orientului Mijlociu, tahini este o pasta groasa, ...

Degresat

A extrage grasimea dintr-un aliment in scopuri dietetice sau tehnologice.

Croissant

Originea acestui corn pufos, cu textura untoasa si moale, dateaza din 168 ...

Gratinare

A realiza o crusta la suprafata unui preparat culinar, prin rumenire la ...

Apicol

Provenit din albinarit, de albinarit; care apartine apiculturii, ...

Vrabioara

Bucata de carne de vita din regiunea salelor; friptura preparata din ...