Explicatia termenului: Piroshki

Dictionar culinar
Piroshki
Ai intalnit termenul Piroshki in unele retete culinare sau in unele articole gastronomice si nu stiai ce inseamna? Noi iti oferim explicatia completa pentru termenul Piroshki din dictionarul gastronomic Prepar.ro.

Explicatia pentru Piroshki: Coltunas rusesc micut, umplut cu diverse ingrediente, cum ar fi carne, peste, branza sau ciuperci. Piroshki, care pot fi coapte sau prajite, se servesc ca apetitiv sau ca granitura la salate si supe. Pirogi sunt versiunea mai mare, si se servesc ca prim fel.

Alti termeni gastronomici pe care este posibil sa nu ii cunosti:

Calcan

Peste de mare cu corpul rombic, turtit lateral si asimetric, avand ambii ...

Umeboshi

Prune japoneze murate inainte de a se coace, apoi inmuiate in saramura ...

Margarita

Cocktail facut din tequila, un lichior cu aroma de portocale (de obicei ...

Foie gras

Traducerea literala pentru foie gras este ficat gras, dar termenul este d ...

Sirop

Solutie lichida densa, obtinuta din zahar si apa sau din suc de fructe or ...

Puttanesca

In general servit cu paste, acest sos este un amestec picant de rosii, ...