Dictionar cu termeni gastronomici

Carne macra

Bucata de carne, de porc sau vita, lipsita de grasime.

Carpaccio

De origine italiana, carpaccio consta din file de vita crud, taiat in ...

Cartofi natur

Cartofi intregi, sau taiati bucati si fierti in apa clocotita; cartofi ...

Cartofi pai

Cartofi taiati foarte subtire, sub forma de pai, special pentru prajit.

Cas

Produs alimentar obtinut prin decorticarea (si slefuirea) boabelor de gra ...

Cassata

Un desert italian traditional care se serveste la ocazii speciale, cum ...

Cassoulet

Un fel de mancare din regiunea Languedoc din Franta, care consta din ...

Castane de apa

Castanele de apa joaca un rol important in bucataria asiatica. Crocanta, ...

Catel de usturoi

Parte ce se desprinde din capatina de usturoi.

Caviar

Acest aperitiv elegant si foarte scump este privit ca atare, fiind de fap ...

Challah

Servit de Sabat, de sarbatori, sau la alte ocazii speciale, precum si ...

Chanterelle

Este o ciuperca extrem de apreciata de cunoscatori. Cele mai bune tipuri ...

Chantilly

Frisca aromata cu vanilie sau sos cu smantana. Un termen frantuzesc ...

Chapati

Un tip de paine nedospita din India, ca o lipie, care se face de obicei ...

Charlotte

Acest desert clasic este facut dintr-o forma in care se pune compozitie d ...

Charmoula

Este un amestec de condimente folosit in bucatariile din Tunisia, Maroc s ...

Chateaubriand

Chateaubriand este de fapt o reteta, nu carnea de vita. Aceasta metoda ...

Chaumes

Este preparata din lapte de vaca si are o coaja moale, de culoare ...

Chayote

Este un dovleac care prefera climatul tropical. Are un singur sambure car ...

Cheddar

Aceasta branza isi are originea in satul Cheddar din regiunea Somerset di ...

Chefal

Peste marin cu corpul alungit, cu gura obtuza si cu solzi mari, care ...

Cherimoya

Cherimoya este un fruct cu forma ovala, sferica sau de inima. Este ...

Chermoula Egipteana

Este un amestec folosit foarte des la marinarea pestelui (dar nu numai) i ...

Cheshire

Provenind din districtul Cheshire, aceasta branza din lapte de vaca are ...

Chevre Melusine

Este o branza franceza, preparata din lapte de capra, cu interiorul ...

Chianti

Denumit dupa regiunea Chianti din Toscana, Italia, acest vin sec, tare, ...

Chibrite

Termenul se refera la modul de a taia legumele sau zarzavaturile in fasii ...

Chiles rellenos

Traducerea literala este ardei iute umplut. Este o specialitate mexicana ...

Chimay

Este produsa in Belgia, la Chimay, sub indrumarea calugarilor trapisti, ...

Chimen

Planta erbacee umbelifera, avand frunze penate si flori mici, ale carei ...

Chipolata

Chipolata este un carnat traditional Mexican din carne de porc tocata mar ...

Chips

Acesta este cuvantul britanic pentru cartofi prajiti, pe care americanii ...

Chisca

Un fel de caltabos facut din stomacul sau din intestinele porcului, ...

Chop suey

Se crede ca acest fel de mancare dateaza de la mijlocul secolului XIX, ...

Chorizo

Un carnat de porc din carne tocata mare, cu usturoi, boia de ardei iute s ...

Chow mein

Un fel chinez-american care consta din mici bucatele de carne, de obicei ...

Chowder

O supa de fructe de mare groasa, cea mai cunoscuta fiind cea facuta din ...

Chutney

Provine din cuvantul indian chatni, si este un condiment foarte puternic ...

Ciabatta

Ciabatta (in traducere, papuc de covor datorita formei), este o paine alb ...

Cicoare

1. Planta erbacee medicinala cu tulpina erecta si ramificata, cu frunze ...

Cidru

Cidrul de mere era foarte popular ca bautura in America inceputurilor de ...

Ciocanele

Partile inferioare ale membrelor, la pasari. Partea superioara a aripii.

Ciolan

Os (mare) de animal taiat, cu sau fara carne pe el.

Cioppino

Termenul denumeste o tocana originara din San Francisco, preparata din ...

Ciorba

Zeama fiarta cu sau fara carne, cu zarzavaturi si verdeturi, acrita cu ...