Dictionar cu termeni gastronomici

Caerphilly

Este numita dupa satul din Tara Galilor in care a fost produsa pentru ...

Cafe brulot

Un amestec traditional flambat din New Orleans, SUA, ce consta din cafea ...

Cafe latte

Este espresso combinat cu o cantitate la alegere de lapte spuma, de obice ...

Cafe macchiato

Un espresso cu spuma de lapte fiert, servit intr-o ceasca de espresso.

Cafe mocha

Espresso combinat cu sirop de ciocolata si o cantitate la alegere de spum ...

Cafea turceasca

Cafea foarte tare, facuta prin aducerea la punctul de fierbere de trei or ...

Cafea vieneza

Cafea tare, fierbinte, indulcita dupa gust, cu guler de frisca, servita ...

Cafetiera

Aparat pentru preparat si pentru turnat cafeaua; vas pentru pastrarea ...

Caimac

1. Pojghita de grasime care apare pe suprafata laptelui fiert sau a ...

Caju

Alunele caju sunt comercializate exclusiv decorticate. Ele pot fi ...

Calabrese

Este un salam italian uscat, preparat in mod traditional doar din carne d ...

Calamar

Gen de cefalopode comestibile.

Calcan

Peste de mare cu corpul rombic, turtit lateral si asimetric, avand ambii ...

Caldo verde

Caldo verde (supa verde) este o mancare portugheza continand varza ...

Cali

A praji un aliment in putina grasime, inainte de prepararea propriu-zisa ...

Calire

Reprezinta prajirea lenta, usoara a unui aliment, in grasime.

Callaloo

Este o supa populara in zona Caraibelor (Guyana, Barbados, Grenada, Haiti ...

Calvados

Un brandy sec de mere care se face in Calvados, in Normandia (nordul ...

Calzone

Avandu-si originea in Neapole, calzone este o pizza umpluta (ingredientel ...

Cambozola

Este o combinatie intre branza franceza Camembert si cea italiana, ...

Camembert

Se spune ca Napoleon a botezat aceasta branza cu apelativul Camembert dup ...

Camerano

Este o branza spaniola preparata din lapte de capra si produsa in Logrono ...

Campari

Bautura alcoolica obtinuta dintr-o infuzie de 60 de ingrediente, combinat ...

Campo de Montalban

Este preparata dintr-o combinatie de lapte de vaca, capra si oaie; este ...

Cana de cabra

Este preparata din lapte de capra si este originara din provincia spaniol ...

Canape

Mici bucatele de paine, decorative, prajite sau nu, pe care se pun ...

Canard

Este un termen frantuzesc ce desemneaza rata.

Cannoli

Un desert italienesc ce consta din paste fainoase tubulare care au fost ...

Cantabria

Este preparata din lapte de vaca si are o textura cremoasa, o coaja ...

Cantal

Este o branza frantuzeasca, preparata din lapte de vaca, cu o culoare ...

Cantenaar

Este o branza olandeza, de foarte buna calitate, cu un gust si o aroma ...

Cantitate

Proprietate care poate fi reprezentata printr-un numar obtinut dintr-o ...

Capere

Reprezinta mugurii de caper folositi drept condiment.

Capocollo

Este o sunca italieneasca preparata din carne de porc, gat (capo) si umer ...

Caponata

Este o salata siciliana care contine vinete, telina, rosii, stafide si ...

Cappelletti

Patrate mici de paste fainoase umplute, similare cu ravioli. Umplutura e ...

Cappuccino

Bautura italieneasca facuta din parti egale de espresso si frisca, ...

Caprice

Este o branza franceza, preparata din lapte de vaca, foarte moale, de ...

Carafa

Sticla cu gatul lung si cu partea de jos bombata.

Carambola

Carambola este un fruct recent adus pe pietele europene. Feliile sale au ...

Caramel

A transforma zaharul, prin incalzire, in caramel; a amesteca apa sau alt ...

Caramelizare

A transforma zaharul, prin incalzire, in caramel; a amesteca apa sau alt ...

Carbonnade

Termen frantuzesc pentru carne fripta pe carbuni incinsi sau direct la ...

Cardon

Avand un gust undeva intre anghinare, telina si barba-caprei, aceasta ...

Carnat

Carnatul este carne tocata, amestecata cu grasime, sare si alte ...