Dictionar cu termeni gastronomici

Bostan

Planta erbacee cu tulpina taratoare, cu fructe comestibile mari, rotunde ...

Boston

Salata Boston (Bibbs) formeaza capatani afanate, cu frunze care au o ...

Bouchee

Cuvant frantuzesc pentru expresia o gura de…, bouchee este o gogoasa ...

Boudin blanc

Un carnat savuros, a carui textura e similara cu a unei chiftele, facut ...

Bougon

Este o branza frantuzeasca, preparata din lapte de capra, de culoare alba ...

Bouillabaisse

Termen frantuzesc, desemnand peste la cuptor. O supa de fructe de mare ...

Bouquet

Un termen care se refera la mirosul complex care se dezvolta intr-un vin ...

Bourbon

Denumit dupa districtul Bourbon, din Kentucky, SUA, aceasta bautura ...

Boursault

Aceasta branza are consistenta unei smantani mai groase si are o coaja ...

Boursin

Alba si fina, cu o textura untoasa, aceasta branza cu smantana are ...

Bowfin

Este o varietate provenita din Canada si SUA si este unul dintre ...

Braga

Bautura racoritoare cu gust acrisor si miros specific, preparata din fain ...

Brandy

O bautura spirtoasa distilata din vin (de exemplu armagnac) sau din alt ...

Branhie

Organ de respiratie, extern sau intern, prezent la majoritatea ...

Branza

Branzeturile se impart in doua mari categorii: proaspete si vechi. ...

Branza cheddar

Este o branza maturata originara din satul englezesc Cheddar, din lapte d ...

Branza coapta

Este o specialitate scandinava cu o coaja galben-bruna, similara ca aspec ...

Branzoaica

1.Placinta cu branza facuta din aluat dospit. 2.Mic calup de branza ...

Braserie

O cafenea frantuzeasca fara mari pretentii, care serveste vin, bere, si ...

Bratwurst

Un carnat nemtesc facut din carne de porc si vitel, aromat cu o ...

Braunschweiger

Denumit dupa orasul german Braunschweig, acest carnat afumat din ficat ...

Brie

Recunoscuta ca fiind una din cele mai faimoase branzeturi din lume, branz ...

Brillat Savarin

Este o branza produsa in Normandie (Franta) din lapte de vaca. Este foart ...

Brin d Amour

Provine din Corsica si este preparata din lapte de oaie. Branza este ...

Broccoli

Este o leguma ce se utilizeaza in alimentatie, inflorescentele mai putin ...

Hasme

Sau Salote este un soi de ceapa care creste precum usturoiul, sub forma d ...

Pastruga

Peste marin de talie mare, cu botul plat si alungit ca un cioc de pasare ...

Escalop

Termenul francez pentru o felie foarte subtire, batuta de obicei, de carn ...

Makhani dhal

Este o mancare vegetariana pe baza de linte neagra, foarte populara in ...

Grand Marnier

Este un lichior obtinut din mai multe tipuri de coniac si esenta distilat ...

Bruschetta

Din termenul italienesc bruscare care inseamna fript la carbune, aceasta ...

Bucheron

Este produsa in Franta, din lapte de capra. Are o textura semi-tare si ...

Budinca

Preparat culinar facut din faina (sau paste fainoase), orez, oua, lapte ...

Bulete

Preparat culinar de forma sferica din tocatura de carne sau diverse ...

Bulion

1. Supa de carne fiarta fara zarzavaturi; lichid obtinut prin fierberea ...

Burduf

Sac facut din piele netabacita sau din stomacul unor animale (oi, capre) ...

Burgos

Este o branza moale, compacta, preparata din branza de oaie; este de ...

Burrata

Burrata este o branza italieneasca proaspata, preparata din mozzarella ...

Burrito

O lipie de faina impaturita pentru a include diverse umpluturi, inclusiv ...

Busuioc

Planta erbacee de gradina din familia labiatelor, cu tulpina paroasa, cu ...

Cabrales

Este versiunea spaniola a mai cunoscutei Roquefort. Preparata din lapte d ...

Cacao

Praf rezultat din macinarea semintelor prajite ale unui arbore exotic, ...

Cacciatore

Termen italienesc pentru vanator, se refera la mancaruri preparate in sti ...

Caciocavallo

Provenind din sudul Italiei, caciocavallo (branza pe cai) dateaza, din ...

Caciotta

Este preparata in regiunile Umbria si Toscana din Italia dintr-un ...