Dictionar cu termeni gastronomici

Banana Split

Un desert preparat dintr-o banana taiata in doua jumatati, pe lungime, ...

Banon

Este o varietate preparata in regiunea franceza Provence, din lapte ...

Barbecue

Carne prajita pe gratar sau la cuptor, stropita cu un sos special, cu ote ...

Barese

Este un soi de masline de dimensiune medie spre mare, cultivat in ...

Batavian

Salata crocanta de vara (Batavian) formeaza capatani moderat de dense, ...

Batog

Produs alimentar preparat din spinare de morun sau nisetru, sarata si ...

Bauerwurst

Un carnat german, afumat si puternic condimentat. Se prepara de obicei ...

Bearnaise

Un sos clasic francez preparat din otet, vin, tarhon si esalote, ...

Beaujolais

Vin rosu, usor si sec, produs intr-o regiune muntoasa din regiunea ...

Bechamel

Sos frantuzesc preparat amestecand lapte cu unt si faina. Grosimea sosulu ...

Beef Wellington

Muschi file de vita care a fost acoperit cu pate de foie gras sau duxelle ...

Bel Paese

Insemnand in traducere tara frumoasa, aceasta branza semi moale italiana ...

Bellelay

Mai este numita si cap de calugar, aceasta branza grasa este originara di ...

Benedictine Blue

Este o branza albastra, cremoasa, matura. Merge foarte bine cu vinuri ...

Bergamot

Seamana cu o portocala mica si se crede ca a rezultat din incrucisarea ...

Berkswell

Este o branza englezeasca produsa din lapte de oaie. Este acoperita cu o ...

Beurre blanc

In traducere unt alb este un sos frantuzesc preparat din vin, otet si ...

Beurre manie

In traducere unt framantat, este o pasta franceza preparata din unt si ...

Beurre noir

In traducere unt negru (din limba franceza), este un sos preparat din ...

Beurre noisette

Stare a untului pus pe foc, intre momentul in care da in clocot si ...

Beyusco

Originara din Asturia (Spania), aceasta branza este preparata dintr-un ...

Bierkase

In traducere branza pentru bere, are un gust aspru, iute si o aroma ...

Biftec

Friptura de muschi de vaca, la gratar sau la tigaie.

Biftec tartar

Fel de mancare preparat cu carne cruda macra de vita, tocata sau taiata ...

Bigarade

Este un sos frantuzesc clasic, de culoare maronie, aromat cu portocale ...

Bilimbi

Bilimbi este un fruct originar din Malaezia. Miezul carnos este de culoar ...

Biryani

Este o mancare pe baza de orez, preparata cu carne, legume si mirodenii. ...

Biscotto

Este un biscuit italienesc dublu-copt. Mai intai este copt ca o paine, ...

Bismarck

O gogoasa ovala, umpluta cu gem, cunoscuta si sub numele de Long John ...

Bisque

Este o supa condimentata, groasa si cremoasa, preparata din crustacee ...

Black Forest

Este un tort faimos, prevenind din Suabia, provincie situata in regiunea ...

Blanquette

Tocana cremoasa preparata din carne de vitel, pui sau miel, ciuperci si ...

Blansa

A opari sau a fierbe scurt anumite alimente (in special legume), ...

Bleu Auvergne

Este o branza preparata din lapte de vaca, cu textura cremoasa, strabatut ...

Bloody Mary

Un cocktail foarte popular preparat din suc de rosii, vodca, sos ...

Bocconcini

Este o branza semi-moale, de culoare alba, moale si cu un gust delicat ...

Bockwurst

Carnat de vita aromat cu patrunjel proaspat tocat si arpagic, de origine ...

Boia

Condiment de culoare rosie, obtinut din pisarea ardeiului iute uscat; ...

Bojoc

Fiecare dintre cele doua organe de respiratie la om si la animale, asezat ...

Bok choy

Numita si varza chinezeasca alba, pak choi, pak choy si varza de mustar ...

Bol

Numit dupa stilul de a gati din provincia Bolognia (Italia), termenul se ...

Bolognese

Numit dupa stilul de a gati din provincia Bolognia (Italia), termenul se ...

Bordelaise

Termen frantuzesc care inseamna provenind din Bordeaux sau in stil ...

Borek

Desi sunt considerate turcesti, aceste mici placinte din aluat (de divers ...

Bors

1.Lichid acru preparat din tarate de grau si de porumb, peste care se ...