Dictionar cu termeni gastronomici

Amidon

Substanta organica ce se gaseste in semintele, fructele si tuberculele ...

Amoniac

Este unul din produsele principale ale industriei chimice, amoniacul ...

Amontillado

Sherry spaniol preparat din struguri palomino. Este imbatranit mult timp ...

Anason

Seamana cu membrii familiei morcovului, familie care include mararul, ...

Andive

Plante comestibile cu frunze alb-galbui, ovale, foarte amare, obtinuta ...

Andouille

Carnat condimentat si afumat, preparat in Franta din intestine si stomac ...

Anghinare

Planta erbacee medicinala cu tulpina subtire si dreapta, cu frunze mari ...

Angostura

Este un biter foarte concentrat obtinut dintr-un amestec de plante si ...

Ansoa

1.Pesti mici, cu bogat continut de grasime, din familia heringilor (hamsi ...

Anthotyro

Este o branza greceasca, preparata din lapte de oaie, asemenatoare cu ...

Antipasto

Literalmente inseamna inainte de paste si este un termen italian care se ...

Antreu

In limbaj familiar, denumeste primul fel dintr-un meniu. Dupa regulile ...

Antricot

Bucata de carne de vaca, de oaie sau de porc provenita din regiunea ...

Aperitiv

Bautura alcoolica servita inainte de masa, pentru deschiderea apetitului ...

Apetisant

Care trezeste, stimuleaza pofta de mancare; prin extensie, care atrage, ...

Apicol

Provenit din albinarit, de albinarit; care apartine apiculturii, ...

Appenzeller

Este preparata din lapte de vaca in regiunea Appenzell din Elvetia. Se ...

Appetizer

Mancaruri diverse cu bucati de dimensiunea unei imbucaturi, servite ...

Aqua vitae

Este un termen ce provine din limba latina si inseamna apa vietii. ...

Arahide

Planta tropicala din familia leguminoaselor, cultivata pentru fructele ...

Arancello

Sau limoncello este o bautura specific italiana pe baza de alcool si are ...

Ardei Papadew

Este un ardei iute originar din Africa de Sud. Mai este denumit si ardeiu ...

Ardi Gasna

Este o branza frantuzeasca preparata din lapte de vaca. Are o textura ...

Arepa

Este specific bucatariei din Venezuela si Columbia si denumeste un ...

Armagnac

Un brandy foarte fin, frantuzesc, originar din provincia Gascogne, si ...

Arpacas

Produs alimentar obtinut prin decorticarea (si slefuirea) boabelor de gra ...

Arpagic

1.Ceapa mica, obtinuta din samanta si care, rasadita, da ceapa mare ...

Asadero

Asadero (in spaniola inseamna copt) mai este numita in Mexic si Oaxaca. ...

Asezonare

Actiunea de a asezona si rezultatul ei, a face un preparat sa fie mai ...

Asiago

Este o branza italieneasca semi-fina, cu aroma bogata, de nuca. Este ...

Aspic

Produs alimentar preparat din carne, oase si cartilaje, fierte timp ...

Au bleu

Termen francez care defineste metoda de preparare a pestelui imediat ...

Au four

Este un termen ce provine din limba franceza si face referire la metoda d ...

Au gratin

Termen frantuzesc, care desemneaza acoperirea mancarii gatite la cuptor c ...

Au jus

Termen frantuzesc, desemnand servit in suc natural. Descrie carnea in ...

Au lait

Este un termen si se refera la un preparat care este servit cu lapte.

Au naturel

Termen francez pentru mancarea servita in starea sa naturala, negatita sa ...

Avocado

Fruct exotic, comestibil, de mare valoare nutritiva, avand forma de para ...

Baba ghanoush

Este un piureu de vinete, pasta de susan (tahini), ulei de masline, suc d ...

Bacon

Bucati de carne de porc, de obicei afumata si sarata, in care carnea ...

Bagheta

Este o paine lunga si subtire care are multa coaja.

Bagna cauda

Insemnand baie calda, termenul denumeste un tip preparat din ansoa, ulei ...

Bain Marie

Fel de a fierbe ori de a coace usor un aliment, un corp, constand in a ...

Bama

Planta leguminoasa cu fructe paroase de culoare verde, comestibile; ...

Banana Foster

Creat la restaurantul Brennan din New Orleans in 1950, acest desert const ...