Explicatia termenului: Aluat

Dictionar culinar
Aluat
Ai intalnit termenul Aluat in unele retete culinare sau in unele articole gastronomice si nu stiai ce inseamna? Noi iti oferim explicatia completa pentru termenul Aluat din dictionarul gastronomic Prepar.ro.

Explicatia pentru Aluat: Pasta obtinuta prin amestecarea fainei cu apa, uneori si cu diferite adaosuri (lapte, zahar, grasime, oua etc), din care se prepara produse de panificatie sau de patiserie; coca.

Alti termeni gastronomici pe care este posibil sa nu ii cunosti:

Orez rosu

Este un orez integral cu o coaja exterioara rosie si are un gust de nuca ...

Guacamole

Specialitate mexicana, facuta din avocado pasat, amestecat cu zeama de ...

Saramura

Apa in care s-a dizolvat sare si care se foloseste in gospodarie (la ...

Duxelles

Un amestec de ciuperci tocate marunt, usturoi si diverse verdeturi, care ...

Mortadella

Carnat afumat, originar din Bologna (Italia), preparat din carne tocata d ...

Crema custard

Este o crema pe baza de oua, lapte, zahar si arome care se prepara la cal ...