Explicatia termenului: Aluat

Dictionar culinar
Aluat
Ai intalnit termenul Aluat in unele retete culinare sau in unele articole gastronomice si nu stiai ce inseamna? Noi iti oferim explicatia completa pentru termenul Aluat din dictionarul gastronomic Prepar.ro.

Explicatia pentru Aluat: Pasta obtinuta prin amestecarea fainei cu apa, uneori si cu diferite adaosuri (lapte, zahar, grasime, oua etc), din care se prepara produse de panificatie sau de patiserie; coca.

Alti termeni gastronomici pe care este posibil sa nu ii cunosti:

Alsacienne

Termen care inseamna in stil alsacian, Alsacia fiind o provincie in ...

Au four

Este un termen ce provine din limba franceza si face referire la metoda d ...

Rob Roy

Cocktail compus din scotch, vermut dulce si bitter. Uneori este numit ...

Copan

Sold, coapsa de pasare sau de miel.

A la Bordelaise

Termen frantuzesc care inseamna provenind din Bordeaux sau in stil ...

Paratha

Aceasta paine din estul Indiei se face din faina de grau integrala, si ...