Explicatia termenului: Aluat

Dictionar culinar
Aluat
Ai intalnit termenul Aluat in unele retete culinare sau in unele articole gastronomice si nu stiai ce inseamna? Noi iti oferim explicatia completa pentru termenul Aluat din dictionarul gastronomic Prepar.ro.

Explicatia pentru Aluat: Pasta obtinuta prin amestecarea fainei cu apa, uneori si cu diferite adaosuri (lapte, zahar, grasime, oua etc), din care se prepara produse de panificatie sau de patiserie; coca.

Alti termeni gastronomici pe care este posibil sa nu ii cunosti:

Charmoula

Este un amestec de condimente folosit in bucatariile din Tunisia, Maroc s ...

Orz

Orzul, in functie de gradul de procesare, poate fi decorticat, scotian ...

Orez negru chinezesc

Este un orez nerafinat, cu boabe late, aplatizate, de culoare brun-neagra ...

Fagure

Strat de ceara format din celule mici hexagonale, produs de albinele ...

Amontillado

Sherry spaniol preparat din struguri palomino. Este imbatranit mult timp ...

Susan

1. Planta erbacee, cultivata pentru semintele ei oleaginoase, folosite ...