Explicatia termenului: Alterare

Dictionar culinar
Alterare
Ai intalnit termenul Alterare in unele retete culinare sau in unele articole gastronomice si nu stiai ce inseamna? Noi iti oferim explicatia completa pentru termenul Alterare din dictionarul gastronomic Prepar.ro.

Explicatia pentru Alterare: Actiunea de acrire, descompunere, fermentare, imputire, inacrire, stricare, rancezire sau denaturare a unui aliment.

Alti termeni gastronomici pe care este posibil sa nu ii cunosti:

Pirosti

Fel de coltunasi, care se coc in tava sau se prajesc in tigaie.

Friptura

Fel de mancare pregatita din carne fripta la gratar, in frigare, in cupto ...

Brandy

O bautura spirtoasa distilata din vin (de exemplu armagnac) sau din alt ...

Frere Jacques

Este o branza originara din provincia canadiana Quebec si are o aroma ...

Fromage blanc

O branza cremoasa foarte moale, proaspata, care are consistenta smantanii ...

Coleslaw

Termen provenit din germana (koolsla), care desemneaza salata de varza ...