Explicatia termenului: Alsacienne

Dictionar culinar
Alsacienne
Ai intalnit termenul Alsacienne in unele retete culinare sau in unele articole gastronomice si nu stiai ce inseamna? Noi iti oferim explicatia completa pentru termenul Alsacienne din dictionarul gastronomic Prepar.ro.

Explicatia pentru Alsacienne: Termen care inseamna in stil alsacian, Alsacia fiind o provincie in nord-estul Frantei a carei mostenire mixta franco-germana se reflecta in mod interesant in bucataria locala. Termenul se refera mai ales la prepararea carnii fiarta inabusit cu varza murata, cartofi si carnati.

Alti termeni gastronomici pe care este posibil sa nu ii cunosti:

Portocale rosii

Au miezul rosu sau portocaliu aprins si sunt foarte dulci, zemoase si ...

Sangrita

Desi este uneori confundata cu sangria, aceasta bautura hispano-mexicana ...

Grana Padano

Este o branza traditionala italieneasca, foarte tare, nepasteurizata, ...

Brin d Amour

Provine din Corsica si este preparata din lapte de oaie. Branza este ...

Chisca

Un fel de caltabos facut din stomacul sau din intestinele porcului, ...

Boursault

Aceasta branza are consistenta unei smantani mai groase si are o coaja ...