Explicatia termenului: Alsacienne

Dictionar culinar
Alsacienne
Ai intalnit termenul Alsacienne in unele retete culinare sau in unele articole gastronomice si nu stiai ce inseamna? Noi iti oferim explicatia completa pentru termenul Alsacienne din dictionarul gastronomic Prepar.ro.

Explicatia pentru Alsacienne: Termen care inseamna in stil alsacian, Alsacia fiind o provincie in nord-estul Frantei a carei mostenire mixta franco-germana se reflecta in mod interesant in bucataria locala. Termenul se refera mai ales la prepararea carnii fiarta inabusit cu varza murata, cartofi si carnati.

Alti termeni gastronomici pe care este posibil sa nu ii cunosti:

Bratwurst

Un carnat nemtesc facut din carne de porc si vitel, aromat cu o ...

Marinata

Mancare cu peste sau cu carne, pregatita sau conservata cu sos facut din ...

Indan pudding

In engleza, budinca indiana. Acest desert demodat dar consistent isi are ...

Hopfenkase

Branza cu gust de hamei, facuta din lapte de vaca acru. Provine din ...

Homar

Crustaceu marin cu zece picioare, comestibil, asemanator cu racul, fiind ...

Jalapeno

Numit dupa Jalapa, capitala provinciei Veracruz din Mexic, acest ardei ...