Explicatia termenului: Alsacienne

Dictionar culinar
Alsacienne
Ai intalnit termenul Alsacienne in unele retete culinare sau in unele articole gastronomice si nu stiai ce inseamna? Noi iti oferim explicatia completa pentru termenul Alsacienne din dictionarul gastronomic Prepar.ro.

Explicatia pentru Alsacienne: Termen care inseamna in stil alsacian, Alsacia fiind o provincie in nord-estul Frantei a carei mostenire mixta franco-germana se reflecta in mod interesant in bucataria locala. Termenul se refera mai ales la prepararea carnii fiarta inabusit cu varza murata, cartofi si carnati.

Alti termeni gastronomici pe care este posibil sa nu ii cunosti:

Malt

Cereala incoltita, uscata in cuptor si macinata pana devine o pudra usor ...

Maghiran

Planta erbacee din familia labiatelor, cu flori rosiatice sau albe, ...

Citron

Corsica este producatorul principal al acestui fruct. Coaja este groasa, ...

Romaine

Salata romana (Romaine), cunoscuta si sub numele de Cos, are frunzele ...

Coulis

Coulis este un sos gros preparat din piureu de fructe sau legume, trecut ...

Flambe

Cuvant frantuzesc pentru in flacari sau arzand. Este o metoda teatrala ...