Explicatia termenului: Allegro

Dictionar culinar
Allegro
Ai intalnit termenul Allegro in unele retete culinare sau in unele articole gastronomice si nu stiai ce inseamna? Noi iti oferim explicatia completa pentru termenul Allegro din dictionarul gastronomic Prepar.ro.

Explicatia pentru Allegro: Este potrivita pentru gratinarea legumelor, a pastelor si a fructelor de mare. Exista in varianta alba, in care interiorul este galbui deschis si varianta colorata, in care interiorul are culoare portocalie. Se prezinta sub forma de calupuri si are o consistenta asemanatoare cu cea a cascavalului. Exista si in variante aromatizate sau picante (de exemplu, cu piper alb).

Alti termeni gastronomici pe care este posibil sa nu ii cunosti:

Gulie

Planta erbacee legumicola cu frunze mari, dintate, si cu tulpina ingrosat ...

Cassoulet

Un fel de mancare din regiunea Languedoc din Franta, care consta din ...

Macerare

Tinerea indelungata a unui aliment intr-un solvent pentru a dizolva ...

Creson

Planta erbacee legumicola anuala din familia cruciferelor, cu flori albe ...

Dizolvare

A se amesteca, topi, un aliment intr-un lichid, obtinandu-se o solutie ...

Leberwurst

Termen generic pentru carnat din ficat. Se refera la carnatii bine ...