Explicatia termenului: Allegro

Dictionar culinar
Allegro
Ai intalnit termenul Allegro in unele retete culinare sau in unele articole gastronomice si nu stiai ce inseamna? Noi iti oferim explicatia completa pentru termenul Allegro din dictionarul gastronomic Prepar.ro.

Explicatia pentru Allegro: Este potrivita pentru gratinarea legumelor, a pastelor si a fructelor de mare. Exista in varianta alba, in care interiorul este galbui deschis si varianta colorata, in care interiorul are culoare portocalie. Se prezinta sub forma de calupuri si are o consistenta asemanatoare cu cea a cascavalului. Exista si in variante aromatizate sau picante (de exemplu, cu piper alb).

Alti termeni gastronomici pe care este posibil sa nu ii cunosti:

Ulei

Lichid gras de provenienta vegetala, animala, minerala sau sintetica, ...

Rambutan

Este un fruct originar din Malaezia. Acoperit pe dinafara cu spini moi, ...

Crema custard

Este o crema pe baza de oua, lapte, zahar si arome care se prepara la cal ...

Hering

Peste marin asemanator cu scrumbia, lung de circa 20 cm, cu spinarea ...

Jardiniere

Termen in limba franceza, referindu-se la un fel de mancare garnisit cu ...

Mascarpone

Provenita din regiunea italiana Lombardia, Mascarpone este o branza ...