Explicatia termenului: Allegro

Dictionar culinar
Allegro
Ai intalnit termenul Allegro in unele retete culinare sau in unele articole gastronomice si nu stiai ce inseamna? Noi iti oferim explicatia completa pentru termenul Allegro din dictionarul gastronomic Prepar.ro.

Explicatia pentru Allegro: Este potrivita pentru gratinarea legumelor, a pastelor si a fructelor de mare. Exista in varianta alba, in care interiorul este galbui deschis si varianta colorata, in care interiorul are culoare portocalie. Se prezinta sub forma de calupuri si are o consistenta asemanatoare cu cea a cascavalului. Exista si in variante aromatizate sau picante (de exemplu, cu piper alb).

Alti termeni gastronomici pe care este posibil sa nu ii cunosti:

Coniac

Bautura alcoolica tare, obtinuta prin distilarea anumitor sorturi de vin ...

Cheshire

Provenind din districtul Cheshire, aceasta branza din lapte de vaca are ...

Litchi

Este un fruct originar din sudul Chinei, Vietnam, sudul Indoneziei, ...

Cola

Un fel de paine, de obicei in forma de inel, impletita din mai multe ...

Ezerjo

Este o varietate de struguri, originara din Ungaria, folosita la ...

Derby

Este o branza destul de moale, din lapte de vaca, similara cu branza ...