Explicatia termenului: Ale

Dictionar culinar
Ale
Ai intalnit termenul Ale in unele retete culinare sau in unele articole gastronomice si nu stiai ce inseamna? Noi iti oferim explicatia completa pentru termenul Ale din dictionarul gastronomic Prepar.ro.

Explicatia pentru Ale: Preparat alimentar crocant de forma unui betisor, facut din aluat sarat, cu gust picant prin adaos de sare, branza, chimen, etc. si care se serveste ca aperitiv.

Alti termeni gastronomici pe care este posibil sa nu ii cunosti:

Martipan

Pasta de migdale, preparata din pudra de migdale amestecata cu zahar, ...

Rizoto

Mancare preparata din orez, unt, sos de rosii si parmezan.

Asezonare

Actiunea de a asezona si rezultatul ei, a face un preparat sa fie mai ...

Croustade

Este un termen frantuzesc ce se refera la crusta aluatului de placinta sa ...

Patison

Varietate mai mica de dovlecel, cu gust asemanator castravetelui.

Knackwurst

Carnaciori scurti si grosi din carne de vita si/sau porc, pre-fierti, bin ...