Explicatia termenului: Albondiga

Dictionar culinar
Albondiga
Ai intalnit termenul Albondiga in unele retete culinare sau in unele articole gastronomice si nu stiai ce inseamna? Noi iti oferim explicatia completa pentru termenul Albondiga din dictionarul gastronomic Prepar.ro.

Explicatia pentru Albondiga: Denumirea spaniola pentru chiftele. Albondigas este numele unui fel de mancare mexican si spaniol constand din chiftele picante, in sos de rosii. Supa de albondigas este o supa cu chiftele (perisoare) din carne de vita si legume tocate.

Alti termeni gastronomici pe care este posibil sa nu ii cunosti:

Gelatina

1. Materie albuminoida cu aspect de piftie, care se prepara din oase, ...

Zucchini

Este o varietate de dovleac (Cucurbita pepo) asemanatoare ca forma cu un ...

Umplutura

Preparat culinar care se introduce intr-un invelis comestibil, alcatuind ...

Foie gras

Traducerea literala pentru foie gras este ficat gras, dar termenul este d ...

Cumberland

Preferat de englezi, acest sos este o combinatie de gelatina de coacaze ...

Feijoa

Feijoa este un fruct dulce si aromat, cu o textura usor granulara. Curata ...