Explicatia termenului: Al Dente

Dictionar culinar
Al Dente
Ai intalnit termenul Al Dente in unele retete culinare sau in unele articole gastronomice si nu stiai ce inseamna? Noi iti oferim explicatia completa pentru termenul Al Dente din dictionarul gastronomic Prepar.ro.

Explicatia pentru Al Dente: Descrie textura perfecta pentru pastele fierte, dar inca tari la mijloc. Verificati cat sunt de patrunse inainte de sfarsitul timpului de fierbere indicat pe ambalaj. Taiati pasta in doua, iar daca la mijloc e alba, nepatrunsa, mai fierbeti 30 secunde. Verificati pana cand pastele sunt patrunse, dar raman inca tari in mijloc.

Alti termeni gastronomici pe care este posibil sa nu ii cunosti:

Coltunasi

Preparat culinar din aluat, taiat Ón patrate mici, care se umplu cu ...

Gin

Bautura alcoolica obtinuta prin distilarea mustului fermentat de cereale ...

Ansoa

1.Pesti mici, cu bogat continut de grasime, din familia heringilor (hamsi ...

Iasomie

Arbust cu coroana larg ramificata, cu ramuri lungi si verzi, cu flori alb ...

Veloute

Unul din cele cinci sosuri de baza, veloute este un sos alb, pe baza de ...

Bulete

Preparat culinar de forma sferica din tocatura de carne sau diverse ...