Explicatia termenului: Al Dente

Dictionar culinar
Al Dente
Ai intalnit termenul Al Dente in unele retete culinare sau in unele articole gastronomice si nu stiai ce inseamna? Noi iti oferim explicatia completa pentru termenul Al Dente din dictionarul gastronomic Prepar.ro.

Explicatia pentru Al Dente: Descrie textura perfecta pentru pastele fierte, dar inca tari la mijloc. Verificati cat sunt de patrunse inainte de sfarsitul timpului de fierbere indicat pe ambalaj. Taiati pasta in doua, iar daca la mijloc e alba, nepatrunsa, mai fierbeti 30 secunde. Verificati pana cand pastele sunt patrunse, dar raman inca tari in mijloc.

Alti termeni gastronomici pe care este posibil sa nu ii cunosti:

Laste

Taitei.

Sandwich

Preparat obligatoriu din doua felii de paine sau chifla taiata in doua, ...

Ludaie

Bostan, dovleac.

Untiera

Este un vas special in care se pastreaza si se serveste untul.

Sosiera

Vas special in care se serveste sosul la masa.

Monte Cristo

Sandwich care consta in felii de pui sau curcan, branza (in general ...