Explicatia termenului: Al Dente

Dictionar culinar
Al Dente
Ai intalnit termenul Al Dente in unele retete culinare sau in unele articole gastronomice si nu stiai ce inseamna? Noi iti oferim explicatia completa pentru termenul Al Dente din dictionarul gastronomic Prepar.ro.

Explicatia pentru Al Dente: Descrie textura perfecta pentru pastele fierte, dar inca tari la mijloc. Verificati cat sunt de patrunse inainte de sfarsitul timpului de fierbere indicat pe ambalaj. Taiati pasta in doua, iar daca la mijloc e alba, nepatrunsa, mai fierbeti 30 secunde. Verificati pana cand pastele sunt patrunse, dar raman inca tari in mijloc.

Alti termeni gastronomici pe care este posibil sa nu ii cunosti:

Serbet

Originea serbetului este probabil legata de bautura orientala (charbet) ...

Bruschetta

Din termenul italienesc bruscare care inseamna fript la carbune, aceasta ...

Aluat

Pasta obtinuta prin amestecarea fainei cu apa, uneori si cu diferite ...

Hors d oeuvre

Aperitive servite inaintea mesei, de obicei cu cocktail-uri sau bauturi ...

Vindaloo

Vindaloo este o mancare traditionala indiana. A fost adusa in Goa de catr ...

Fermentare

Proces de descompunere a unor substante organice sub actiunea ...