Explicatia termenului: Aioli

Dictionar culinar
Aioli
Ai intalnit termenul Aioli in unele retete culinare sau in unele articole gastronomice si nu stiai ce inseamna? Noi iti oferim explicatia completa pentru termenul Aioli din dictionarul gastronomic Prepar.ro.

Explicatia pentru Aioli: Maioneza cu usturoi, ce provine din sudul Frantei, servita cu oua, peste sau melci.

Alti termeni gastronomici pe care este posibil sa nu ii cunosti:

Pepperoncini

Numiti si ardei de Toscana, acesti ardei iuti, lungi de 5 7 cm, au o ...

Alterare

Actiunea de acrire, descompunere, fermentare, imputire, inacrire, stricar ...

Limba

Organ musculos mobil, situat in cavitatea bucala si servind la mestecarea ...

Piscot

Produs de patiserie obtinut prin coacerea unui aluat moale si pufos ...

Ardei Papadew

Este un ardei iute originar din Africa de Sud. Mai este denumit si ardeiu ...

Sbrinz

Branza tare, originara din muntii din centrul Elvetiei. E facuta din lapt ...