Explicatia termenului: Aigre doux

Dictionar culinar
Aigre doux
Ai intalnit termenul Aigre doux in unele retete culinare sau in unele articole gastronomice si nu stiai ce inseamna? Noi iti oferim explicatia completa pentru termenul Aigre doux din dictionarul gastronomic Prepar.ro.

Explicatia pentru Aigre doux: Termen francez care desemneaza o combinatie intre gustul acru aigre si dulce acru douxa. Un sos aigre-doux se obtine combinand otet cu zahar.

Alti termeni gastronomici pe care este posibil sa nu ii cunosti:

Ciulama

Mancare de regula cu carne, preparata cu sos alb, gros, de faina. Se poat ...

Jardiniere

Termen in limba franceza, referindu-se la un fel de mancare garnisit cu ...

Caviar

Acest aperitiv elegant si foarte scump este privit ca atare, fiind de fap ...

Batog

Produs alimentar preparat din spinare de morun sau nisetru, sarata si ...

Tofee

In traducere inseamna caramea. Este o bomboana dura, care se mesteca, ...

Lassi

Iaurt rece, foarte popular in India. Se mai poate face si din zer sau ...