Explicatia termenului: Aigre doux

Dictionar culinar
Aigre doux
Ai intalnit termenul Aigre doux in unele retete culinare sau in unele articole gastronomice si nu stiai ce inseamna? Noi iti oferim explicatia completa pentru termenul Aigre doux din dictionarul gastronomic Prepar.ro.

Explicatia pentru Aigre doux: Termen francez care desemneaza o combinatie intre gustul acru aigre si dulce acru douxa. Un sos aigre-doux se obtine combinand otet cu zahar.

Alti termeni gastronomici pe care este posibil sa nu ii cunosti:

Bain Marie

Fel de a fierbe ori de a coace usor un aliment, un corp, constand in a ...

Relish

Este un sos gatit sau murat, preparat de obicei din legume sau fructe, ...

Orez salbatic

Cunoscut pentru aroma luxurianta de nuca si pentru textura consistenta, ...

Snack Bar

Mic restaurant deschis permanent in hoteluri, in gari etc. unde se serves ...

Ratatouille

Mancare din regiunea Provence din Franta. Combina vinete, rosii, ceapa, ...

Tartar

Sos picant rece, din maioneza amestecata cu bucatele de albus fiert, ...