Explicatia termenului: Aigre doux

Dictionar culinar
Aigre doux
Ai intalnit termenul Aigre doux in unele retete culinare sau in unele articole gastronomice si nu stiai ce inseamna? Noi iti oferim explicatia completa pentru termenul Aigre doux din dictionarul gastronomic Prepar.ro.

Explicatia pentru Aigre doux: Termen francez care desemneaza o combinatie intre gustul acru aigre si dulce acru douxa. Un sos aigre-doux se obtine combinand otet cu zahar.

Alti termeni gastronomici pe care este posibil sa nu ii cunosti:

Blanquette

Tocana cremoasa preparata din carne de vitel, pui sau miel, ciuperci si ...

Wurst

Un carnat german, afumat si puternic condimentat. Se prepara de obicei ...

Braga

Bautura racoritoare cu gust acrisor si miros specific, preparata din fain ...

Mahon

Originara din Insulele Baleare (in special din Menorca), branza mahon est ...

Gaufrette

Acest biscuit subtire, dulceag, in forma de evantai, se serveste de obice ...

Dezosare

A desprinde carnea de pe oase la animalele sacrificate; a scoate oasele d ...