Explicatia termenului: Agemono

Dictionar culinar
Agemono
Ai intalnit termenul Agemono in unele retete culinare sau in unele articole gastronomice si nu stiai ce inseamna? Noi iti oferim explicatia completa pentru termenul Agemono din dictionarul gastronomic Prepar.ro.

Explicatia pentru Agemono: Este un termen japonez referitor la deep-frying si la mancarurile preparate prin aceasta tehnologie. Tempura este cel mai faimos fel de mancare japonez gatit in aceasta maniera. Deep-frying se face intr-o tigaie speciala numita agemono-nabe, similara wok-ului chinezesc.

Alti termeni gastronomici pe care este posibil sa nu ii cunosti:

Mille feuilles

In franceza, o mie de foi. Acest desert clasic se face din doua bucati ...

Civet

Este o tocana de vanat cu arpagic.

Arepa

Este specific bucatariei din Venezuela si Columbia si denumeste un ...

Mangetout

Este un soi de mazare verde care se gaseste in amestecuri congelate cu ...

Bama

Planta leguminoasa cu fructe paroase de culoare verde, comestibile; ...

Sirop de ghimbir

Acesta se poate prepara si in casa. Veti avea nevoie de 3 cani de apa, 1 ...