Explicatia termenului: Agemono

Dictionar culinar
Agemono
Ai intalnit termenul Agemono in unele retete culinare sau in unele articole gastronomice si nu stiai ce inseamna? Noi iti oferim explicatia completa pentru termenul Agemono din dictionarul gastronomic Prepar.ro.

Explicatia pentru Agemono: Este un termen japonez referitor la deep-frying si la mancarurile preparate prin aceasta tehnologie. Tempura este cel mai faimos fel de mancare japonez gatit in aceasta maniera. Deep-frying se face intr-o tigaie speciala numita agemono-nabe, similara wok-ului chinezesc.

Alti termeni gastronomici pe care este posibil sa nu ii cunosti:

Tuci

Aliaj de fier, carbon si alte elemente, care se produce in furnale, fonta ...

Glogg

Foarte popular mai ales in perioada Postului Craciunului, acest vin aroma ...

Campari

Bautura alcoolica obtinuta dintr-o infuzie de 60 de ingrediente, combinat ...

Prapur

Membrana care inveleste diferite organe interne ale corpului, in special ...

Comte

Este un tip de branza produsa inca din timpul lui Carol cel Mare, din ...

Bordelaise

Termen frantuzesc care inseamna provenind din Bordeaux sau in stil ...


Retete recomandate din cartea de bucate: