Explicatia termenului: Agemono

Dictionar culinar
Agemono
Ai intalnit termenul Agemono in unele retete culinare sau in unele articole gastronomice si nu stiai ce inseamna? Noi iti oferim explicatia completa pentru termenul Agemono din dictionarul gastronomic Prepar.ro.

Explicatia pentru Agemono: Este un termen japonez referitor la deep-frying si la mancarurile preparate prin aceasta tehnologie. Tempura este cel mai faimos fel de mancare japonez gatit in aceasta maniera. Deep-frying se face intr-o tigaie speciala numita agemono-nabe, similara wok-ului chinezesc.

Alti termeni gastronomici pe care este posibil sa nu ii cunosti:

Chefal

Peste marin cu corpul alungit, cu gura obtuza si cu solzi mari, care ...

Jalebi

Jalebi este un dulce comercializat in India, Pakistan si Bangladesh. Se ...

Patison

Varietate mai mica de dovlecel, cu gust asemanator castravetelui.

Parmezan

Specialitate italieneasca de cascaval uscat, facut din lapte smantanit.

Cacciatore

Termen italienesc pentru vanator, se refera la mancaruri preparate in sti ...

Sherry

Este un vin originar de Xerez, Spania, de calitate superioara, foarte tar ...