Explicatia termenului: Agava

Dictionar culinar
Agava
Ai intalnit termenul Agava in unele retete culinare sau in unele articole gastronomice si nu stiai ce inseamna? Noi iti oferim explicatia completa pentru termenul Agava din dictionarul gastronomic Prepar.ro.

Explicatia pentru Agava: Denumita si planta secolului, aceasta familie de vegetale suculente creste in sud-vestul SUA, in Mexic si America Centrala. Desi este otravitoare cand este cruda, agava are o aroma dulce si blanda cand este gatita sau transformata in sirop. Unele varietati se folosesc la prepararea bauturilor alcoolice mescal, pulque si tequila.

Alti termeni gastronomici pe care este posibil sa nu ii cunosti:

Aemono

Termen japonez insemnand mancare dreasa care se refera la feluri de ...

Frisca

Strat de smantana proaspata, care se ridica la suprafata laptelui ...

Digestiv

Termen frantuzesc pentru o bautura alcoolizata, cum ar fi brandy sau ...

Vinegreta

Amestec emulsionat de otet, suc de lamaie, sare, piper, eventual si musta ...

Papricas

Fel de mancare pregatita din bucati de carne si din cartofi, cu mult sos ...

Manchego

Cea mai celebra branza a Spaniei, numita astfel pentru ca initial se face ...