Explicatia termenului: Agava

Dictionar culinar
Agava
Ai intalnit termenul Agava in unele retete culinare sau in unele articole gastronomice si nu stiai ce inseamna? Noi iti oferim explicatia completa pentru termenul Agava din dictionarul gastronomic Prepar.ro.

Explicatia pentru Agava: Denumita si planta secolului, aceasta familie de vegetale suculente creste in sud-vestul SUA, in Mexic si America Centrala. Desi este otravitoare cand este cruda, agava are o aroma dulce si blanda cand este gatita sau transformata in sirop. Unele varietati se folosesc la prepararea bauturilor alcoolice mescal, pulque si tequila.

Alti termeni gastronomici pe care este posibil sa nu ii cunosti:

Chimay

Este produsa in Belgia, la Chimay, sub indrumarea calugarilor trapisti, ...

Pelardon

Este o denumire generica pentru branzeturile frantuzesti de mici ...

Gruyere

Aceasta branza elvetiana isi ia numele de la valea din cantonul Fribourg ...

Frangipan

Un tip de aluat facut din galbenus de ou, faina, unt si lapte, care e ...

Untura

Substanta grasa, insolubila in apa, obtinuta prin topirea grasimii animal ...

Colby

O branza moderata ca aroma, din lapte integral, cu textura de branza ...