Explicatia termenului: Agava

Dictionar culinar
Agava
Ai intalnit termenul Agava in unele retete culinare sau in unele articole gastronomice si nu stiai ce inseamna? Noi iti oferim explicatia completa pentru termenul Agava din dictionarul gastronomic Prepar.ro.

Explicatia pentru Agava: Denumita si planta secolului, aceasta familie de vegetale suculente creste in sud-vestul SUA, in Mexic si America Centrala. Desi este otravitoare cand este cruda, agava are o aroma dulce si blanda cand este gatita sau transformata in sirop. Unele varietati se folosesc la prepararea bauturilor alcoolice mescal, pulque si tequila.

Alti termeni gastronomici pe care este posibil sa nu ii cunosti:

Boia

Condiment de culoare rosie, obtinut din pisarea ardeiului iute uscat; ...

Inabusire

Ingredientele de baza se calesc la temperatura scazuta Óntr-o cantitate ...

Entree

In SUA, termenul se refera la felul principal la o masa. In Europa, se ...

Rapini

Rapini este un tip de broccoli, originar tot din Italia. Spre deosebire d ...

Petit four

Prajiturele foarte mici, glazurate si decorate foarte elaborat. Petits ...

Gremolata

Garnitura facuta din patrunjel tocat, coaja de lamaie si usturoi. Se ...