Explicatia termenului: Afinata

Dictionar culinar
Afinata
Ai intalnit termenul Afinata in unele retete culinare sau in unele articole gastronomice si nu stiai ce inseamna? Noi iti oferim explicatia completa pentru termenul Afinata din dictionarul gastronomic Prepar.ro.

Explicatia pentru Afinata: Afinata este un sirop natural de afine la care se adauga si alcool, pentru a putea beneficia de ea mai mult timp. Afinata este si placere si medicament, este un remediu plin de savoare pentru anemie sau alte boli. Afinata este in acelasi timp o bautura cu gust minunat si cu virtuti curative in afectiunile stomacului sau ale intestinelor.

Alti termeni gastronomici pe care este posibil sa nu ii cunosti:

Cidru

Cidrul de mere era foarte popular ca bautura in America inceputurilor de ...

Migdala

Miezul varietatii de arbore de migdal dulcis, de culoare alb-galbuie, ...

Biftec

Friptura de muschi de vaca, la gratar sau la tigaie.

Sherry

Este un vin originar de Xerez, Spania, de calitate superioara, foarte tar ...

Halca de carne

Bucata mare de carne sau (mai rar) din alt aliment.

Glazura

Strat subtire de zahar ars, de ciocolata, de serbet etc. cu care se ...