Explicatia termenului: Afinata

Dictionar culinar
Afinata
Ai intalnit termenul Afinata in unele retete culinare sau in unele articole gastronomice si nu stiai ce inseamna? Noi iti oferim explicatia completa pentru termenul Afinata din dictionarul gastronomic Prepar.ro.

Explicatia pentru Afinata: Afinata este un sirop natural de afine la care se adauga si alcool, pentru a putea beneficia de ea mai mult timp. Afinata este si placere si medicament, este un remediu plin de savoare pentru anemie sau alte boli. Afinata este in acelasi timp o bautura cu gust minunat si cu virtuti curative in afectiunile stomacului sau ale intestinelor.

Alti termeni gastronomici pe care este posibil sa nu ii cunosti:

Pogaci

Turta de malai coapta in cuptor; turta din aluat de faina de grau, ...

Braserie

O cafenea frantuzeasca fara mari pretentii, care serveste vin, bere, si ...

Cicoare

1. Planta erbacee medicinala cu tulpina erecta si ramificata, cu frunze ...

Ghiveci

Fel de mancare pregatita dintr-un amestec de legume tocate (cu sau fara ...

Cafea vieneza

Cafea tare, fierbinte, indulcita dupa gust, cu guler de frisca, servita ...

Ciocanele

Partile inferioare ale membrelor, la pasari. Partea superioara a aripii.