Explicatia termenului: Afinata

Dictionar culinar
Afinata
Ai intalnit termenul Afinata in unele retete culinare sau in unele articole gastronomice si nu stiai ce inseamna? Noi iti oferim explicatia completa pentru termenul Afinata din dictionarul gastronomic Prepar.ro.

Explicatia pentru Afinata: Afinata este un sirop natural de afine la care se adauga si alcool, pentru a putea beneficia de ea mai mult timp. Afinata este si placere si medicament, este un remediu plin de savoare pentru anemie sau alte boli. Afinata este in acelasi timp o bautura cu gust minunat si cu virtuti curative in afectiunile stomacului sau ale intestinelor.

Alti termeni gastronomici pe care este posibil sa nu ii cunosti:

Bruschetta

Din termenul italienesc bruscare care inseamna fript la carbune, aceasta ...

Ad oli

Este un tip de maioneza cu usturoi, ce provine din sudul Frantei, ...

Rizoto

Mancare preparata din orez, unt, sos de rosii si parmezan.

Pireu

Mancare preparata din legume (de obicei din cartofi) sau din fructe fiert ...

Lassi

Iaurt rece, foarte popular in India. Se mai poate face si din zer sau ...

Caerphilly

Este numita dupa satul din Tara Galilor in care a fost produsa pentru ...