Explicatia termenului: Afina

Dictionar culinar
Afina
Ai intalnit termenul Afina in unele retete culinare sau in unele articole gastronomice si nu stiai ce inseamna? Noi iti oferim explicatia completa pentru termenul Afina din dictionarul gastronomic Prepar.ro.

Explicatia pentru Afina: Afinata este un sirop natural de afine la care se adauga si alcool, pentru a putea beneficia de ea mai mult timp. Afinata este si placere si medicament, este un remediu plin de savoare pentru anemie sau alte boli. Afinata este in acelasi timp o bautura cu gust minunat si cu virtuti curative in afectiunile stomacului sau ale intestinelor.

Alti termeni gastronomici pe care este posibil sa nu ii cunosti:

Frigaruie

Friptura pregatita din bucati mici de carne fripte pe frigare.

Sparanghel

Planta erbacee legumicola cu radacini carnoase si cu frunze nedezvoltate ...

Iasomie

Arbust cu coroana larg ramificata, cu ramuri lungi si verzi, cu flori alb ...

Verdeata

Frunze de patrunjel, marar, leustean, telina, etc., folosite Ón ...

Canard

Este un termen frantuzesc ce desemneaza rata.

Varza de Bruxelles

Varietate de varza cu tulpina inalta, cu capatana mica, de la care se ...