Explicatia termenului: Afina

Dictionar culinar
Afina
Ai intalnit termenul Afina in unele retete culinare sau in unele articole gastronomice si nu stiai ce inseamna? Noi iti oferim explicatia completa pentru termenul Afina din dictionarul gastronomic Prepar.ro.

Explicatia pentru Afina: Afinata este un sirop natural de afine la care se adauga si alcool, pentru a putea beneficia de ea mai mult timp. Afinata este si placere si medicament, este un remediu plin de savoare pentru anemie sau alte boli. Afinata este in acelasi timp o bautura cu gust minunat si cu virtuti curative in afectiunile stomacului sau ale intestinelor.

Alti termeni gastronomici pe care este posibil sa nu ii cunosti:

Iasomie

Arbust cu coroana larg ramificata, cu ramuri lungi si verzi, cu flori alb ...

Galette

Provenita din Franta, galette este o prajitura rotunda si plata, facuta ...

Bol

Numit dupa stilul de a gati din provincia Bolognia (Italia), termenul se ...

Compot

Produs alimentar preparat din fructe, proaspete sau uscate, fierte in ...

Crescenza

O branza proaspata, cremoasa, cunoscuta si drept Crescenza Stracchino, ...

Tybo

Branza daneza Tybo este facuta din lapte de vaca. Coaja ei galbena acoper ...