Explicatia termenului: Afina

Dictionar culinar
Afina
Ai intalnit termenul Afina in unele retete culinare sau in unele articole gastronomice si nu stiai ce inseamna? Noi iti oferim explicatia completa pentru termenul Afina din dictionarul gastronomic Prepar.ro.

Explicatia pentru Afina: Afinata este un sirop natural de afine la care se adauga si alcool, pentru a putea beneficia de ea mai mult timp. Afinata este si placere si medicament, este un remediu plin de savoare pentru anemie sau alte boli. Afinata este in acelasi timp o bautura cu gust minunat si cu virtuti curative in afectiunile stomacului sau ale intestinelor.

Alti termeni gastronomici pe care este posibil sa nu ii cunosti:

Indan pudding

In engleza, budinca indiana. Acest desert demodat dar consistent isi are ...

Fricando

Fel de mancare preparat dintr-o bucata de carne sau peste impanata cu ...

Kopanisti

Este o branza picanta, de culoare alba, potrivita pentru tartinare. Se ...

Coriandru

Planta erbacee anuala din familia umbeliferelor, cu flori albe sau roz, c ...

Caciocavallo

Provenind din sudul Italiei, caciocavallo (branza pe cai) dateaza, din ...

Tosanta

Amestecul de grasime, de apa, de suc de carne, de resturi de carne ...