Explicatia termenului: Aemono

Dictionar culinar
Aemono
Ai intalnit termenul Aemono in unele retete culinare sau in unele articole gastronomice si nu stiai ce inseamna? Noi iti oferim explicatia completa pentru termenul Aemono din dictionarul gastronomic Prepar.ro.

Explicatia pentru Aemono: Termen japonez insemnand mancare dreasa care se refera la feluri de tipul salatelor combinate cu un dressing. Compozitia acestor dressing-uri variaza dar se bazeaza in general pe piureu de tofu. Mancarea aemono se serveste de obicei rece, ca antreu, desi, uneori, japonezii o consuma si intre feluri.

Alti termeni gastronomici pe care este posibil sa nu ii cunosti:

Greve

Este cunoscuta drept cea mai buna branza suedeza. Se vinde sub forma de ...

Iasomie

Arbust cu coroana larg ramificata, cu ramuri lungi si verzi, cu flori alb ...

Dulce de Leche

Este un dulce decadent pe baza de lapte si zahar, cu o consistenta si un ...

Tilsit

Se spune ca aceasta branza isi are originea in Tilsit, Prusia de est (acu ...

Madeleine

Prajitura mica, usoara ca fulgul, spongioasa, care de multe ori se mananc ...

Galusca

Preparat culinar de forma mai mult sau mai putin sferica, realizat dintr- ...