Explicatia termenului: Aemono

Dictionar culinar
Aemono
Ai intalnit termenul Aemono in unele retete culinare sau in unele articole gastronomice si nu stiai ce inseamna? Noi iti oferim explicatia completa pentru termenul Aemono din dictionarul gastronomic Prepar.ro.

Explicatia pentru Aemono: Termen japonez insemnand mancare dreasa care se refera la feluri de tipul salatelor combinate cu un dressing. Compozitia acestor dressing-uri variaza dar se bazeaza in general pe piureu de tofu. Mancarea aemono se serveste de obicei rece, ca antreu, desi, uneori, japonezii o consuma si intre feluri.

Alti termeni gastronomici pe care este posibil sa nu ii cunosti:

Nectarina

Este o variatate de piersica, fara puf, cu un gust dulce si foarte ...

Albondiga

Denumirea spaniola pentru chiftele. Albondigas este numele unui fel de ...

Monterey Jack

Numita astfel pentru ca isi are originea in Monterey, California, ...

Alge marine

Importanta sursa de hrana pentru multe culturi asiatice, algele sunt ...

Aioli

Maioneza cu usturoi, ce provine din sudul Frantei, servita cu oua, peste ...

Lactometru

Instrument pentru determinarea densitatii laptelui; galactometru; ...