Explicatia termenului: Adobo

Dictionar culinar
Adobo
Ai intalnit termenul Adobo in unele retete culinare sau in unele articole gastronomice si nu stiai ce inseamna? Noi iti oferim explicatia completa pentru termenul Adobo din dictionarul gastronomic Prepar.ro.

Explicatia pentru Adobo: Este un sos (sau pasta) de origine mexicana de culoare rosu-inchis, cu gust picant, este preparat din ardei chili macinati, ierburi aromate si otet. Este folosit si ca marinata, si ca sos.

Alti termeni gastronomici pe care este posibil sa nu ii cunosti:

Entree

In SUA, termenul se refera la felul principal la o masa. In Europa, se ...

Tokay

Tokay este un vin dulce din regiunea Tokay, din Ungaria, facut mai ales ...

Boursault

Aceasta branza are consistenta unei smantani mai groase si are o coaja ...

Antricot

Bucata de carne de vaca, de oaie sau de porc provenita din regiunea ...

Frittata

O omleta italieneasca la care ingredientele sunt amestecate cu ouale, si ...

Club sandwich

Un sandvis din doua bucati, fiecare constand din trei felii de paine, ...