Explicatia termenului: Adobo

Dictionar culinar
Adobo
Ai intalnit termenul Adobo in unele retete culinare sau in unele articole gastronomice si nu stiai ce inseamna? Noi iti oferim explicatia completa pentru termenul Adobo din dictionarul gastronomic Prepar.ro.

Explicatia pentru Adobo: Este un sos (sau pasta) de origine mexicana de culoare rosu-inchis, cu gust picant, este preparat din ardei chili macinati, ierburi aromate si otet. Este folosit si ca marinata, si ca sos.

Alti termeni gastronomici pe care este posibil sa nu ii cunosti:

Bucheron

Este produsa in Franta, din lapte de capra. Are o textura semi-tare si ...

Stracchino

Branza proaspata din lapte de vaca, din regiunea Lombardia a Italiei. ...

Untiera

Este un vas special in care se pastreaza si se serveste untul.

Martipan

Pasta de migdale, preparata din pudra de migdale amestecata cu zahar, ...

Ambrosia

Este un preparat din lapte de vaca facut dupa metode traditionale daneze ...

Fizz

Cocktail facut cu gin, suc de lamaie, zahar si sifon, servit intr-un paha ...