Explicatia termenului: Adobo

Dictionar culinar
Adobo
Ai intalnit termenul Adobo in unele retete culinare sau in unele articole gastronomice si nu stiai ce inseamna? Noi iti oferim explicatia completa pentru termenul Adobo din dictionarul gastronomic Prepar.ro.

Explicatia pentru Adobo: Este un sos (sau pasta) de origine mexicana de culoare rosu-inchis, cu gust picant, este preparat din ardei chili macinati, ierburi aromate si otet. Este folosit si ca marinata, si ca sos.

Alti termeni gastronomici pe care este posibil sa nu ii cunosti:

Broccoli

Este o leguma ce se utilizeaza in alimentatie, inflorescentele mai putin ...

A la Bordelaise

Termen frantuzesc care inseamna provenind din Bordeaux sau in stil ...

Devonshire

O branza moale si cremoasa care se face prin extragerea cheagului din ...

A la Marechale

Termen frantuzesc, desemnand bucati de carne prajite in unt.

Menta

A da gust bucatelor prin adaugare de condimente, a pune condimente in ...

Gaeta

Este o varietate de masline mici, italienesti, de culoare violet inchis, ...