Explicatia termenului: Aditivi

Dictionar culinar
Aditivi
Ai intalnit termenul Aditivi in unele retete culinare sau in unele articole gastronomice si nu stiai ce inseamna? Noi iti oferim explicatia completa pentru termenul Aditivi din dictionarul gastronomic Prepar.ro.

Explicatia pentru Aditivi: Aditivii culinari sunt ingrediente adaugate in mod intentionat in preparatele culinare in unul sau mai multe din urmatoarele scopuri: sa mentina sau sa imbunatateasca calitatea nutritiva, sa mentina calitatea si prospetimea, sa ajute in procesul de preparare al mancarii, sa faca mancarea mai atragatoare.

Alti termeni gastronomici pe care este posibil sa nu ii cunosti:

File

A taia carnea de vita sau de peste in fileuri, fara os.

Au lait

Este un termen si se refera la un preparat care este servit cu lapte.

Black Forest

Este un tort faimos, prevenind din Suabia, provincie situata in regiunea ...

Ansoa

1.Pesti mici, cu bogat continut de grasime, din familia heringilor (hamsi ...

Fagure

Strat de ceara format din celule mici hexagonale, produs de albinele ...

Tocana

Mancare cu sos facuta din bucatele de carne prajite cu ceapa (si cu ...