Explicatia termenului: Aditivi

Dictionar culinar
Aditivi
Ai intalnit termenul Aditivi in unele retete culinare sau in unele articole gastronomice si nu stiai ce inseamna? Noi iti oferim explicatia completa pentru termenul Aditivi din dictionarul gastronomic Prepar.ro.

Explicatia pentru Aditivi: Aditivii culinari sunt ingrediente adaugate in mod intentionat in preparatele culinare in unul sau mai multe din urmatoarele scopuri: sa mentina sau sa imbunatateasca calitatea nutritiva, sa mentina calitatea si prospetimea, sa ajute in procesul de preparare al mancarii, sa faca mancarea mai atragatoare.

Alti termeni gastronomici pe care este posibil sa nu ii cunosti:

Idiazabal

Preparata in provinciile spaniole Guipuzcoa si Navarra din lapte de oaie ...

Gem

Produs alimentar dulce sub forma de pasta gelatinoasa, preparat din fruct ...

Asezonare

Actiunea de a asezona si rezultatul ei, a face un preparat sa fie mai ...

Chutney

Provine din cuvantul indian chatni, si este un condiment foarte puternic ...

Empanada

Empanar este cuvantul spaniol pentru a coace in aluat iar aceste ...

Rapini

Rapini este un tip de broccoli, originar tot din Italia. Spre deosebire d ...