Explicatia termenului: Aditivi

Dictionar culinar
Aditivi
Ai intalnit termenul Aditivi in unele retete culinare sau in unele articole gastronomice si nu stiai ce inseamna? Noi iti oferim explicatia completa pentru termenul Aditivi din dictionarul gastronomic Prepar.ro.

Explicatia pentru Aditivi: Aditivii culinari sunt ingrediente adaugate in mod intentionat in preparatele culinare in unul sau mai multe din urmatoarele scopuri: sa mentina sau sa imbunatateasca calitatea nutritiva, sa mentina calitatea si prospetimea, sa ajute in procesul de preparare al mancarii, sa faca mancarea mai atragatoare.

Alti termeni gastronomici pe care este posibil sa nu ii cunosti:

Antricot

Bucata de carne de vaca, de oaie sau de porc provenita din regiunea ...

Homar

Crustaceu marin cu zece picioare, comestibil, asemanator cu racul, fiind ...

Creme caramel

Cunoscut in Franta ca creme renversee, desertul creme caramel este o crem ...

Kalamata

Soi de masline grecesti, in forma de migdala, cu lungimi intre 1,25 - 2,5 ...

Plita

Placa de fonta, cu ochiuri acoperite cu rotite, care constituie partea ...

Mastic

Mastic este un arbore mereu verde ce poate atinge inaltimi si de 3-4 m, ...