Explicatia termenului: Ackee

Dictionar culinar
Ackee
Ai intalnit termenul Ackee in unele retete culinare sau in unele articole gastronomice si nu stiai ce inseamna? Noi iti oferim explicatia completa pentru termenul Ackee din dictionarul gastronomic Prepar.ro.

Explicatia pentru Ackee: Este fructul unui arbore originar din Africa de Vest tropicala. Fructul are forma unei pere si cand este copt trece de la culoarea verde la cea galben-portocalie si se desface pentru a scoate la iveala 3 seminte mari si negre, inconjurate de pulpa galbena, cremoasa si buretoasa, numita arili. Doar arili este comestibil, restul fructului fiind otravitor, provocand crize grave de voma si hipoglicemie. Un ackee cantareste circa 100-200 g.

Alti termeni gastronomici pe care este posibil sa nu ii cunosti:

Zahar

Specie de zaharoza de culoare alba cristalizata, usor solubila in apa, ...

Calabrese

Este un salam italian uscat, preparat in mod traditional doar din carne d ...

Zaharoza

Substanta din clasa zaharurilor, formata din combinarea unei molecule de ...

Bulete

Preparat culinar de forma sferica din tocatura de carne sau diverse ...

Brie

Recunoscuta ca fiind una din cele mai faimoase branzeturi din lume, branz ...

Crema de legume

Preparat culinar de consistenta unei paste, obtinut prin pasarea legumelo ...