Explicatia termenului: Ackee

Dictionar culinar
Ackee
Ai intalnit termenul Ackee in unele retete culinare sau in unele articole gastronomice si nu stiai ce inseamna? Noi iti oferim explicatia completa pentru termenul Ackee din dictionarul gastronomic Prepar.ro.

Explicatia pentru Ackee: Este fructul unui arbore originar din Africa de Vest tropicala. Fructul are forma unei pere si cand este copt trece de la culoarea verde la cea galben-portocalie si se desface pentru a scoate la iveala 3 seminte mari si negre, inconjurate de pulpa galbena, cremoasa si buretoasa, numita arili. Doar arili este comestibil, restul fructului fiind otravitor, provocand crize grave de voma si hipoglicemie. Un ackee cantareste circa 100-200 g.

Alti termeni gastronomici pe care este posibil sa nu ii cunosti:

Ciolan

Os (mare) de animal taiat, cu sau fara carne pe el.

Burduf

Sac facut din piele netabacita sau din stomacul unor animale (oi, capre) ...

Pipota

Parte a aparatului digestiv al pasarilor in care se mistuie hrana; ranza.

Amidon

Substanta organica ce se gaseste in semintele, fructele si tuberculele ...

Untura

Substanta grasa, insolubila in apa, obtinuta prin topirea grasimii animal ...

Carambola

Carambola este un fruct recent adus pe pietele europene. Feliile sale au ...