Explicatia termenului: Ackee

Dictionar culinar
Ackee
Ai intalnit termenul Ackee in unele retete culinare sau in unele articole gastronomice si nu stiai ce inseamna? Noi iti oferim explicatia completa pentru termenul Ackee din dictionarul gastronomic Prepar.ro.

Explicatia pentru Ackee: Este fructul unui arbore originar din Africa de Vest tropicala. Fructul are forma unei pere si cand este copt trece de la culoarea verde la cea galben-portocalie si se desface pentru a scoate la iveala 3 seminte mari si negre, inconjurate de pulpa galbena, cremoasa si buretoasa, numita arili. Doar arili este comestibil, restul fructului fiind otravitor, provocand crize grave de voma si hipoglicemie. Un ackee cantareste circa 100-200 g.

Alti termeni gastronomici pe care este posibil sa nu ii cunosti:

Porcino

Numite si cepes, aceste delicioase comori ale pamantului fac parte din ...

Caerphilly

Este numita dupa satul din Tara Galilor in care a fost produsa pentru ...

Tabasco

Un ardei, mic, rosu si foarte iute, originar din provincia mexicana ...

Ulei

Lichid gras de provenienta vegetala, animala, minerala sau sintetica, ...

Herbsaint

Creat si produs mai ales in New Orleans, Herbsaint este un lichior cu ...

Jarlsberg

Aceasta branza elvetiana cu gust moderat are in interior gauri mari, ...