Explicatia termenului: Ackawi

Dictionar culinar
Ackawi
Ai intalnit termenul Ackawi in unele retete culinare sau in unele articole gastronomice si nu stiai ce inseamna? Noi iti oferim explicatia completa pentru termenul Ackawi din dictionarul gastronomic Prepar.ro.

Explicatia pentru Ackawi: Originara din Israel, din orasul Akka, aceasta branza se prepara din lapte de vaca. Are consistenta semi-tare, cu textura neteda si un gust mediu sarat. Merge foarte bine cu fructe. Ackawi se produce acum in multe tari, mai ales in Orientul Mijlociu.

Alti termeni gastronomici pe care este posibil sa nu ii cunosti:

A la Bourguignonne

Termen frantuzesc care desemneaza ceva preparat in Burgundia, una din cel ...

Marinare

A prepara peste, carne, etc. cu un sos facut din untdelemn, bulion, lamai ...

Carpaccio

De origine italiana, carpaccio consta din file de vita crud, taiat in ...

Ficat

Organ situat in partea dreapta a abdomenului, cu functii importante in ...

Bruschetta

Din termenul italienesc bruscare care inseamna fript la carbune, aceasta ...

Meringue

Pe scurt, meringue este un amestec de albusuri de ou batute tare, si zaha ...