Explicatia termenului: Ackawi

Dictionar culinar
Ackawi
Ai intalnit termenul Ackawi in unele retete culinare sau in unele articole gastronomice si nu stiai ce inseamna? Noi iti oferim explicatia completa pentru termenul Ackawi din dictionarul gastronomic Prepar.ro.

Explicatia pentru Ackawi: Originara din Israel, din orasul Akka, aceasta branza se prepara din lapte de vaca. Are consistenta semi-tare, cu textura neteda si un gust mediu sarat. Merge foarte bine cu fructe. Ackawi se produce acum in multe tari, mai ales in Orientul Mijlociu.

Alti termeni gastronomici pe care este posibil sa nu ii cunosti:

Liqueur

Bautura alcoolica dulce, facuta din infuzia diverselor ingrediente ...

Orloff

Acest fel de mancare clasic incepe cu un muschi de vitel inabusit, taiat ...

Chantilly

Frisca aromata cu vanilie sau sos cu smantana. Un termen frantuzesc ...

Ciorba

Zeama fiarta cu sau fara carne, cu zarzavaturi si verdeturi, acrita cu ...

Portocale rosii

Au miezul rosu sau portocaliu aprins si sunt foarte dulci, zemoase si ...

Crostini

Inseamna painisoare in italiana. Crostini sunt felii mici, subtiri, de ...