Explicatia termenului: Acidulare

Dictionar culinar
Acidulare
Ai intalnit termenul Acidulare in unele retete culinare sau in unele articole gastronomice si nu stiai ce inseamna? Noi iti oferim explicatia completa pentru termenul Acidulare din dictionarul gastronomic Prepar.ro.

Explicatia pentru Acidulare: Adaugare a unei cantitati de acid intr-o solutie, pentru a-i mari concentratia in ioni de hidrogen sau operatia de agitare a unei sticle ce contine un lichid acidulat.

Alti termeni gastronomici pe care este posibil sa nu ii cunosti:

Pancetta

Slanina italiana, tratata cu sare si condimente, dar nu afumata. Gustoasa ...

Suculent

Care contine mult suc; cu mult suc, zemos, mustos; care are gust foarte ...

Verdeata

Frunze de patrunjel, marar, leustean, telina, etc., folosite Ón ...

Sashimi

Felii de peste crud, servite cu diverse condimente, cum ar fi ridichile ...

Gruyere

Aceasta branza elvetiana isi ia numele de la valea din cantonul Fribourg ...

Fondue

De la cuvantul frantuzesc fondre, care inseamna a se topi, termenul fondu ...