Explicatia termenului: Acidulare

Dictionar culinar
Acidulare
Ai intalnit termenul Acidulare in unele retete culinare sau in unele articole gastronomice si nu stiai ce inseamna? Noi iti oferim explicatia completa pentru termenul Acidulare din dictionarul gastronomic Prepar.ro.

Explicatia pentru Acidulare: Adaugare a unei cantitati de acid intr-o solutie, pentru a-i mari concentratia in ioni de hidrogen sau operatia de agitare a unei sticle ce contine un lichid acidulat.

Alti termeni gastronomici pe care este posibil sa nu ii cunosti:

Taco

Sandwich in stil mexican, constand intr-o tortilla de porumb rulata, ...

Beurre manie

In traducere unt framantat, este o pasta franceza preparata din unt si ...

Orez basmati

Este un orez cu aroma delicata si bobul lung. Acest soi de orez se gasest ...

Gloucester

Numita si double Gloucester, aceasta branza densa, satinata, aurie, este ...

Cappuccino

Bautura italieneasca facuta din parti egale de espresso si frisca, ...

Mousse

Termen din limba franceza, care inseamna spuma. Mousse este un fel de ...