Explicatia termenului: Acidulare

Dictionar culinar
Acidulare
Ai intalnit termenul Acidulare in unele retete culinare sau in unele articole gastronomice si nu stiai ce inseamna? Noi iti oferim explicatia completa pentru termenul Acidulare din dictionarul gastronomic Prepar.ro.

Explicatia pentru Acidulare: Adaugare a unei cantitati de acid intr-o solutie, pentru a-i mari concentratia in ioni de hidrogen sau operatia de agitare a unei sticle ce contine un lichid acidulat.

Alti termeni gastronomici pe care este posibil sa nu ii cunosti:

Bouillabaisse

Termen frantuzesc, desemnand peste la cuptor. O supa de fructe de mare ...

Leberkase

Acest pate de porc delicat si bine omogenizat, se face cu ceapa, usturoi ...

Limonada

Bautura racoritoare facuta din zeama de lamaie sau de un inlocuitor al ei ...

Charlotte

Acest desert clasic este facut dintr-o forma in care se pune compozitie d ...

Cambozola

Este o combinatie intre branza franceza Camembert si cea italiana, ...

Liederkranz

Aceasta branza americana originala a fost creata in 1882 de catre Emil ...