Explicatia termenului: Acid

Dictionar culinar
Acid
Ai intalnit termenul Acid in unele retete culinare sau in unele articole gastronomice si nu stiai ce inseamna? Noi iti oferim explicatia completa pentru termenul Acid din dictionarul gastronomic Prepar.ro.

Explicatia pentru Acid: Este acidul carboxilic, numit si acid etanoic, acidul acetic este un lichid incolor cu miros patrunzator si iritant. Acidul acetic pur (anhidru) se numeste acid acetic glacial datorita aspectului de gheata al cristalelor formate la temperatura camerei. In solutii diluate (3% - 6%) se numeste otet si se foloseste in alimentatie.

Alti termeni gastronomici pe care este posibil sa nu ii cunosti:

Foie gras

Traducerea literala pentru foie gras este ficat gras, dar termenul este d ...

Gremolata

Garnitura facuta din patrunjel tocat, coaja de lamaie si usturoi. Se ...

Mille feuilles

In franceza, o mie de foi. Acest desert clasic se face din doua bucati ...

Stridie

Specie de molusca lamelibranhiata comestibila, cu valvele inegale, care ...

Ackawi

Originara din Israel, din orasul Akka, aceasta branza se prepara din lapt ...

Marcaire

Este o branza care se prepara in Franta, in regiunea muntilor Vosgi. Are ...