Explicatia termenului: Acid

Dictionar culinar
Acid
Ai intalnit termenul Acid in unele retete culinare sau in unele articole gastronomice si nu stiai ce inseamna? Noi iti oferim explicatia completa pentru termenul Acid din dictionarul gastronomic Prepar.ro.

Explicatia pentru Acid: Este acidul carboxilic, numit si acid etanoic, acidul acetic este un lichid incolor cu miros patrunzator si iritant. Acidul acetic pur (anhidru) se numeste acid acetic glacial datorita aspectului de gheata al cristalelor formate la temperatura camerei. In solutii diluate (3% - 6%) se numeste otet si se foloseste in alimentatie.

Alti termeni gastronomici pe care este posibil sa nu ii cunosti:

Au jus

Termen frantuzesc, desemnand servit in suc natural. Descrie carnea in ...

Trufanda

Cel dintai fruct sau rod al pamantului dintr-o productie anuala: produs ...

Surimi

In traducere din japoneza, peste format. Se refera la pulpa de peste, ...

Tofee

In traducere inseamna caramea. Este o bomboana dura, care se mesteca, ...

Carafa

Sticla cu gatul lung si cu partea de jos bombata.

Shropshire

Este o branza englezeasca preparata din lapte de vaca, produsa abia in ...