Explicatia termenului: Acid

Dictionar culinar
Acid
Ai intalnit termenul Acid in unele retete culinare sau in unele articole gastronomice si nu stiai ce inseamna? Noi iti oferim explicatia completa pentru termenul Acid din dictionarul gastronomic Prepar.ro.

Explicatia pentru Acid: Este acidul carboxilic, numit si acid etanoic, acidul acetic este un lichid incolor cu miros patrunzator si iritant. Acidul acetic pur (anhidru) se numeste acid acetic glacial datorita aspectului de gheata al cristalelor formate la temperatura camerei. In solutii diluate (3% - 6%) se numeste otet si se foloseste in alimentatie.

Alti termeni gastronomici pe care este posibil sa nu ii cunosti:

Cottage cheese

Este o branza obtinuta artizanal sau industrial, are o textura moale si s ...

Haute cuisine

Mancare preparata intr-o maniera eleganta sau elaborata; cea mai buna ...

Frisca

Strat de smantana proaspata, care se ridica la suprafata laptelui ...

Branzoaica

1.Placinta cu branza facuta din aluat dospit. 2.Mic calup de branza ...

Patison

Varietate mai mica de dovlecel, cu gust asemanator castravetelui.

Dauphin

Este o branza semi-tare preparata din lapte nepasteurizat de capra, ...