Explicatia termenului: Acid acetic

Dictionar culinar
Acid acetic
Ai intalnit termenul Acid acetic in unele retete culinare sau in unele articole gastronomice si nu stiai ce inseamna? Noi iti oferim explicatia completa pentru termenul Acid acetic din dictionarul gastronomic Prepar.ro.

Explicatia pentru Acid acetic: Este acidul carboxilic, numit si acid etanoic, acidul acetic este un lichid incolor cu miros patrunzator si iritant. Acidul acetic pur (anhidru) se numeste acid acetic glacial datorita aspectului de gheata al cristalelor formate la temperatura camerei. In solutii diluate (3% - 6%) se numeste otet si se foloseste in alimentatie.

Alti termeni gastronomici pe care este posibil sa nu ii cunosti:

Campo de Montalban

Este preparata dintr-o combinatie de lapte de vaca, capra si oaie; este ...

Bolognese

Numit dupa stilul de a gati din provincia Bolognia (Italia), termenul se ...

Zaharoza

Substanta din clasa zaharurilor, formata din combinarea unei molecule de ...

Sosiera

Vas special in care se serveste sosul la masa.

Cartofi pai

Cartofi taiati foarte subtire, sub forma de pai, special pentru prajit.

Ribollita

Cuvantul ribollita inseamna fiert de doua ori, referindu-se la faptul ca ...


Retete recomandate din cartea de bucate: