Explicatia termenului: Acid acetic

Dictionar culinar
Acid acetic
Ai intalnit termenul Acid acetic in unele retete culinare sau in unele articole gastronomice si nu stiai ce inseamna? Noi iti oferim explicatia completa pentru termenul Acid acetic din dictionarul gastronomic Prepar.ro.

Explicatia pentru Acid acetic: Este acidul carboxilic, numit si acid etanoic, acidul acetic este un lichid incolor cu miros patrunzator si iritant. Acidul acetic pur (anhidru) se numeste acid acetic glacial datorita aspectului de gheata al cristalelor formate la temperatura camerei. In solutii diluate (3% - 6%) se numeste otet si se foloseste in alimentatie.

Alti termeni gastronomici pe care este posibil sa nu ii cunosti:

Marinare

A prepara peste, carne, etc. cu un sos facut din untdelemn, bulion, lamai ...

Kirschwasser

De la cuvintele germane kirsch, cireasa, si wasser, apa, aceasta bautura ...

Feta

Aceasta branza greceasca clasica se face in mod traditional din lapte de ...

Bulete

Preparat culinar de forma sferica din tocatura de carne sau diverse ...

Lutfisk

Specialitate scandinava din cod uscat si nesarat. Metoda de preparare, ...

Zaharisire

Despre dulceturi, miere, etc.; a capata o ingrosare specifica datorita ...


Retete recomandate din cartea de bucate: