Explicatia termenului: Acid acetic

Dictionar culinar
Acid acetic
Ai intalnit termenul Acid acetic in unele retete culinare sau in unele articole gastronomice si nu stiai ce inseamna? Noi iti oferim explicatia completa pentru termenul Acid acetic din dictionarul gastronomic Prepar.ro.

Explicatia pentru Acid acetic: Este acidul carboxilic, numit si acid etanoic, acidul acetic este un lichid incolor cu miros patrunzator si iritant. Acidul acetic pur (anhidru) se numeste acid acetic glacial datorita aspectului de gheata al cristalelor formate la temperatura camerei. In solutii diluate (3% - 6%) se numeste otet si se foloseste in alimentatie.

Alti termeni gastronomici pe care este posibil sa nu ii cunosti:

Cuisor

Condiment alimentar obtinut prin uscare din mugurii aromatici florali ai ...

Mucegaire

Strat de ciuperci saprofite sau parazite, care se dezvolta pe suprafata ...

Miso

Numit si pasta de fasole, acest stalp al bucatariei japoneze are ...

Braunschweiger

Denumit dupa orasul german Braunschweig, acest carnat afumat din ficat ...

Jarlsberg

Aceasta branza elvetiana cu gust moderat are in interior gauri mari, ...

Sirop de rodii

Este originar din Orientul Mijlociu si se foloseste in special la ...