Explicatia termenului: Acadea

Dictionar culinar
Acadea
Ai intalnit termenul Acadea in unele retete culinare sau in unele articole gastronomice si nu stiai ce inseamna? Noi iti oferim explicatia completa pentru termenul Acadea din dictionarul gastronomic Prepar.ro.

Explicatia pentru Acadea: Bomboana cu aspect sticlos, preparata din zahar topit, colorat si aromatizat. Acadelele au diverse forme si se comercializeaza infipte intr-un bat subtire, ambalate in celofan transparent sau in folie multicolora.

Alti termeni gastronomici pe care este posibil sa nu ii cunosti:

Morbier

Este o branza semi-moale, preparata in Franta, din lapte de vaca. Se ...

Bagna cauda

Insemnand baie calda, termenul denumeste un tip preparat din ansoa, ulei ...

Edam

Provenind din Olanda, aceasta branza moale si foarte aromata are un ...

Bourbon

Denumit dupa districtul Bourbon, din Kentucky, SUA, aceasta bautura ...

Grana Padano

Este o branza traditionala italieneasca, foarte tare, nepasteurizata, ...

Dospire

A se transforma (un aluat) intr-o masa afanata sub actiunea drojdiilor sa ...


Retete recomandate din cartea de bucate: