Explicatia termenului: Acadea

Dictionar culinar
Acadea
Ai intalnit termenul Acadea in unele retete culinare sau in unele articole gastronomice si nu stiai ce inseamna? Noi iti oferim explicatia completa pentru termenul Acadea din dictionarul gastronomic Prepar.ro.

Explicatia pentru Acadea: Bomboana cu aspect sticlos, preparata din zahar topit, colorat si aromatizat. Acadelele au diverse forme si se comercializeaza infipte intr-un bat subtire, ambalate in celofan transparent sau in folie multicolora.

Alti termeni gastronomici pe care este posibil sa nu ii cunosti:

Iaurt grecesc

Este un iaurt foarte cremos, facut din lapte de vaca si smantana.

Feta

Aceasta branza greceasca clasica se face in mod traditional din lapte de ...

Challah

Servit de Sabat, de sarbatori, sau la alte ocazii speciale, precum si ...

Linte

Planta leguminoasa alimentara si furajera, cu frunze compuse, flori ...

Albus

Substanta alb-transparenta, vascoasa, compusa in cea mai mare parte din ...

Pastaie

Fruct caracteristic plantelor din familia leguminoaselor, format din ...