Explicatia termenului: Acadea

Dictionar culinar
Acadea
Ai intalnit termenul Acadea in unele retete culinare sau in unele articole gastronomice si nu stiai ce inseamna? Noi iti oferim explicatia completa pentru termenul Acadea din dictionarul gastronomic Prepar.ro.

Explicatia pentru Acadea: Bomboana cu aspect sticlos, preparata din zahar topit, colorat si aromatizat. Acadelele au diverse forme si se comercializeaza infipte intr-un bat subtire, ambalate in celofan transparent sau in folie multicolora.

Alti termeni gastronomici pe care este posibil sa nu ii cunosti:

Chaumes

Este preparata din lapte de vaca si are o coaja moale, de culoare ...

Quark

Este un tip de branza proaspata, originara din centrul Europei, ...

Consome

Bulion de carne si zarzavat, dublu concentrat si limpezit. O supa de ...

Tarmasalata

Aceasta specialitate greceasca este un amestec gros si cremos, facut din ...

Tokay

Tokay este un vin dulce din regiunea Tokay, din Ungaria, facut mai ales ...

Mango

Mango este un fruct cu forma rotunjita, ovala, cu coaja verzuie, galbuie ...


Retete recomandate din cartea de bucate: