Explicatia termenului: Abbaye de Bellocq

Dictionar culinar
Abbaye de Bellocq
Ai intalnit termenul Abbaye de Bellocq in unele retete culinare sau in unele articole gastronomice si nu stiai ce inseamna? Noi iti oferim explicatia completa pentru termenul Abbaye de Bellocq din dictionarul gastronomic Prepar.ro.

Explicatia pentru Abbaye de Bellocq: Branza de oaie originara din portiunea franceza a Tarii Bascilor; preparata prima oara la manastirea benedictina Abbaye de Notre Dame de Bellocq. De culoare galben deschisa, branza are o textura ferma, semi-tare, acoperita cu o coaja naturala, groasa care poate fi gri, bej sau bruna. Este foarte buna pentru antreuri si adesea este fripta pe gratar sau topita pentru prepararea sosurilor.

Alti termeni gastronomici pe care este posibil sa nu ii cunosti:

Boudin blanc

Un carnat savuros, a carui textura e similara cu a unei chiftele, facut ...

Broccoli

Este o leguma ce se utilizeaza in alimentatie, inflorescentele mai putin ...

Campo de Montalban

Este preparata dintr-o combinatie de lapte de vaca, capra si oaie; este ...

Tartar

Sos picant rece, din maioneza amestecata cu bucatele de albus fiert, ...

Wonton

Specialitate chinezeasca, similara cu ravioli italienesti. Acesti ...

Bechamel

Sos frantuzesc preparat amestecand lapte cu unt si faina. Grosimea sosulu ...