Explicatia termenului: Abbaye de Bellocq

Dictionar culinar
Abbaye de Bellocq
Ai intalnit termenul Abbaye de Bellocq in unele retete culinare sau in unele articole gastronomice si nu stiai ce inseamna? Noi iti oferim explicatia completa pentru termenul Abbaye de Bellocq din dictionarul gastronomic Prepar.ro.

Explicatia pentru Abbaye de Bellocq: Branza de oaie originara din portiunea franceza a Tarii Bascilor; preparata prima oara la manastirea benedictina Abbaye de Notre Dame de Bellocq. De culoare galben deschisa, branza are o textura ferma, semi-tare, acoperita cu o coaja naturala, groasa care poate fi gri, bej sau bruna. Este foarte buna pentru antreuri si adesea este fripta pe gratar sau topita pentru prepararea sosurilor.

Alti termeni gastronomici pe care este posibil sa nu ii cunosti:

Fudulii

Testicule ale unor animale.

Pisto

Fel de mancare vegetariana provenit din La Mancha, Spania. Pisto poate ...

Haute cuisine

Mancare preparata intr-o maniera eleganta sau elaborata; cea mai buna ...

Foie gras

Traducerea literala pentru foie gras este ficat gras, dar termenul este d ...

Scordolea

Preparat culinar din nuci pisate si miez de paine frecate cu usturoi, ote ...

Agemono

Este un termen japonez referitor la deep-frying si la mancarurile ...