Explicatia termenului: A la Bourguignonne

Dictionar culinar
A la Bourguignonne
Ai intalnit termenul A la Bourguignonne in unele retete culinare sau in unele articole gastronomice si nu stiai ce inseamna? Noi iti oferim explicatia completa pentru termenul A la Bourguignonne din dictionarul gastronomic Prepar.ro.

Explicatia pentru A la Bourguignonne: Termen frantuzesc care desemneaza ceva preparat in Burgundia, una din cele mai faimoase regiuni gastronomice ale Frantei. Carnea, de obicei de vita este prajita in ulei cu vin rosu si de obicei garnitura este din ciuperci mici si ceapa alba.

Alti termeni gastronomici pe care este posibil sa nu ii cunosti:

Boia

Condiment de culoare rosie, obtinut din pisarea ardeiului iute uscat; ...

Aperitiv

Bautura alcoolica servita inainte de masa, pentru deschiderea apetitului ...

Fript

A prepara un aliment (in special carne sau peste) prin expunere directa l ...

Neufchatel

Branza originala, provenita din zona Neufchatel din Normandia, este o ...

Bisque

Este o supa condimentata, groasa si cremoasa, preparata din crustacee ...

Salvie

Planta erbacee cu flori divers colorate, cultivata ca planta medicinala ...