Explicatia termenului: A la Bourguignonne

Dictionar culinar
A la Bourguignonne
Ai intalnit termenul A la Bourguignonne in unele retete culinare sau in unele articole gastronomice si nu stiai ce inseamna? Noi iti oferim explicatia completa pentru termenul A la Bourguignonne din dictionarul gastronomic Prepar.ro.

Explicatia pentru A la Bourguignonne: Termen frantuzesc care desemneaza ceva preparat in Burgundia, una din cele mai faimoase regiuni gastronomice ale Frantei. Carnea, de obicei de vita este prajita in ulei cu vin rosu si de obicei garnitura este din ciuperci mici si ceapa alba.

Alti termeni gastronomici pe care este posibil sa nu ii cunosti:

Comte

Este un tip de branza produsa inca din timpul lui Carol cel Mare, din ...

Cacciatore

Termen italienesc pentru vanator, se refera la mancaruri preparate in sti ...

Ulei de peste

Ulei extras din ficatul proaspat al unor specii de pesti (Gadus), bogat ...

Taco

Sandwich in stil mexican, constand intr-o tortilla de porumb rulata, ...

Alsacienne

Termen care inseamna in stil alsacian, Alsacia fiind o provincie in ...

Graten

Preparat culinar acoperit cu pesmet si copt in cuptor Vas de bucatarie ...