Explicatia termenului: A la Bourguignonne

Dictionar culinar
A la Bourguignonne
Ai intalnit termenul A la Bourguignonne in unele retete culinare sau in unele articole gastronomice si nu stiai ce inseamna? Noi iti oferim explicatia completa pentru termenul A la Bourguignonne din dictionarul gastronomic Prepar.ro.

Explicatia pentru A la Bourguignonne: Termen frantuzesc care desemneaza ceva preparat in Burgundia, una din cele mai faimoase regiuni gastronomice ale Frantei. Carnea, de obicei de vita este prajita in ulei cu vin rosu si de obicei garnitura este din ciuperci mici si ceapa alba.

Alti termeni gastronomici pe care este posibil sa nu ii cunosti:

Tom and Jerry

Bautura indragita de schiori si alpinisti, Tom si Jerry este o bautura ...

Pane

Despre carne, peste etc.; care este prajit in grasime, fiind trecut mai ...

Crostini

Inseamna painisoare in italiana. Crostini sunt felii mici, subtiri, de ...

Aioli

Maioneza cu usturoi, ce provine din sudul Frantei, servita cu oua, peste ...

Taitei soba

Sunt un soi de taitei, specifici bucatariei japoneze, facuti din hrisca. ...

Croque monsieur

Un sandvis cu paine prajita, sunca si branza, care se inmoaie in ou ...