Dictionar cu termeni gastronomici

A la Bordelaise

Termen frantuzesc care inseamna provenind din Bordeaux sau in stil ...

A la Bourguignonne

Termen frantuzesc care desemneaza ceva preparat in Burgundia, una din cel ...

A la King

Sos Bechamel cu ciuperci, ardei iute verde si rosu.

A la Marechale

Termen frantuzesc, desemnand bucati de carne prajite in unt.

A la mode

Termen frantuzesc, desemnand prajitura acoperita cu inghetata.

A la provencale

O mancare preparata cu ulei de masline, usturoi si patrunjel tocat.

A la russe

Termen frantuzesc, ce se refera la modul de preparare in stil rusesec.

Abbaye de Bellocq

Branza de oaie originara din portiunea franceza a Tarii Bascilor; ...

Absint

Bautura alcoolica foarte tare, de culoare verde, cu gust amar, preparata ...

Acadea

Bomboana cu aspect sticlos, preparata din zahar topit, colorat si ...

Acid

Este acidul carboxilic, numit si acid etanoic, acidul acetic este un ...

Acid acetic

Este acidul carboxilic, numit si acid etanoic, acidul acetic este un ...

Acidulare

Adaugare a unei cantitati de acid intr-o solutie, pentru a-i mari ...

Ackawi

Originara din Israel, din orasul Akka, aceasta branza se prepara din lapt ...

Ackee

Este fructul unui arbore originar din Africa de Vest tropicala. Fructul ...

Acorn

Inrudit cu zucchini si dovlecelul, acorn are un miez de culoare ...

Ad oli

Este un tip de maioneza cu usturoi, ce provine din sudul Frantei, ...

Aditivi

Aditivii culinari sunt ingrediente adaugate in mod intentionat in ...

Adobo

Este un sos (sau pasta) de origine mexicana de culoare rosu-inchis, cu ...

Aemono

Termen japonez insemnand mancare dreasa care se refera la feluri de ...

Afina

Afinata este un sirop natural de afine la care se adauga si alcool, pentr ...

Afinata

Afinata este un sirop natural de afine la care se adauga si alcool, pentr ...

Agava

Denumita si planta secolului, aceasta familie de vegetale suculente crest ...

Agemono

Este un termen japonez referitor la deep-frying si la mancarurile ...

Aglio e olio

Termen italienesc inseamnand usturoi si ulei si se refera la un dressing ...

Agrinion

Este o maslina greceasca, mare, de culoare verde, tratata in saramura. ...

Agrisa

Fructul agrisului, in forma de boaba verzuie, rosie sau galbena, cu gust ...

Aigre doux

Termen francez care desemneaza o combinatie intre gustul acru aigre si ...

Aioli

Maioneza cu usturoi, ce provine din sudul Frantei, servita cu oua, peste ...

Al Dente

Descrie textura perfecta pentru pastele fierte, dar inca tari la mijloc. ...

Al forno

Este un termen italienesc, care se refera la modul de preparare la cuptor.

Albondiga

Denumirea spaniola pentru chiftele. Albondigas este numele unui fel de ...

Albus

Substanta alb-transparenta, vascoasa, compusa in cea mai mare parte din ...

Ale

Preparat alimentar crocant de forma unui betisor, facut din aluat sarat, ...

Alge marine

Importanta sursa de hrana pentru multe culturi asiatice, algele sunt ...

Allegro

Este potrivita pentru gratinarea legumelor, a pastelor si a fructelor de ...

Aloll

Este o maioneza preparata cu usturoi si ulei de masline.

Alsacienne

Termen care inseamna in stil alsacian, Alsacia fiind o provincie in ...

Alterare

Actiunea de acrire, descompunere, fermentare, imputire, inacrire, stricar ...

Aluat

Pasta obtinuta prin amestecarea fainei cu apa, uneori si cu diferite ...

Alune caju

Alunele caju sunt originare din India, unde sunt adaugate in curry si ...

Alune de Brazilia

Alunele de Brazilia au gust de nuca de cocos. Boabele sunt adapostite ...

Amaretto

Lichior de migdale.

Ambrosia

Este un preparat din lapte de vaca facut dupa metode traditionale daneze ...

Americana

Este preparata din lapte de vaca pasteurizat si seamana cu o branza ...