Condimente

ANNATTO
Este un tufis care creste in Caraibe si America Centrala, cu frunze lucioase in forma de inima, cateodata prezentand vinisoare rosiatice.
Categoria: Condimente
ANGELICA
Frunzele se folosesc uscate si maruntite. Radacina de angelica se foloseste uscata, adesea macinata sub forma unei pulberi fine, de culoare verzuie.Tulpinile se utilizeaza proaspete, despicate pe lungime si curatate bine de lichidul alb din interior.
Categoria: Condimente
ANASON STELAT
Arborele de anason stelat este peren, de dimensiuni mici pana la medii, putand atinge 8 m inaltime. Frunzele sunt lanceolate, iar florile axilare sunt galbene. Copacul se inmulteste prin seminte si este cultivat mai ales in China si Japonia. Fructele sunt culese inainte de coacere, apoi uscate la soare. Descrierea condimentului : Anasonul stelat are, asa cum spune si numele, forma de stea, cu cinci pana la zece varfuri (in medie opt). ...
Categoria: Condimente
ANASON
Anasonul este dulce si foarte aromat. Desi radacinile si frunzele sunt si ele comestibile, semintele sunt cele folosite in bucatarie. Ele sunt de culoate verde-gri pana la maroniu, striate si ovale, masurand 2-4 mm in lungime. Anasonul seamana cu membrii familiei morcovului, familie care include mararul, feniculul, coriandrul, chimenul si chimionul turcesc. Gustul este dulce si aromat, aroma este similara cu a feniculului amestecat ...
Categoria: Condimente
AMCHUR (MANGO)
Fructul de mango necopt este dulce-acrisor si astringent. Feliile uscate de fruct sunt de culoare cafenie, cu suprafata aspra. Si fructul de mango copt (care are gust dulce) se usuca, iar feliile obtinute sunt de culoare portocalie-cafenie. Pudra de mango (amchur), de culoare bej, este fina, dar are o textura fibroasa. Aroma de amchur este dulceaga si proaspata.
Categoria: Condimente
AJOWA
Semintele de ajowa sunt folosite ca mirodenie. Ele sunt de culoare verde-cenusie, dungate si curbate (cu aspect similar celor de chimen). Uneori, tulpina fina, matasoasa, ramane agatata de samanta. De obicei sunt vandute intregi. Pot fi mestecate ca atare, pentru proprietatile lor medicinale; au gust amar si iute si amortesc limba pentru o perioada. Gatit isi atenueaza intrucatva gustul. Daca sunt pisate, semintele au un parfum puternic ...
Categoria: Condimente