Condimente

CHIMION NEGRU
Chimionul negru are o aroma un pic afumata, de pin, mai usoara decat a chimenului. Pregatire si depozitare : Semintele trebuie prajite usor inainte de a fi folosite, intregi sau macinate, pentru a li se intensifica aroma. Chimenul negru trebuie pastrat la adapost de aer si lumina, pentru a nu-si pierde gustul.
Categoria: Condimente
CHIMION
Semintele au o forma alungita, de semiluna, cu capetele usor turtite, de culoare verzui-cafenie si au, pe lungime, striuri albe, vizibile. Semintele de chimion au o lungime de 3-6 mm. Seamana bine cu chimenul, dar au o culoare mai deschisa. Se comercializeaza intregi, sau macinate, pulberea fiind de culoare verzui-cafenie.
Categoria: Condimente
CHIMEN DE MUNTE
Semintele de chimen de munte se usuca dupa recoltare. Se folosesc intregi, sau macinate, si seamana destul de mult cu cele de chimen. Aroma este un amestec de anason, coriandru si chimen. Semintele de chimen de munte au un gust puternic, amarui-picant si pot substitui cu succes atat piperul si feniculul cat si chimenul.
Categoria: Condimente
CHIMEN
Puternic aromat si iute. Gustul este o combinatie blanda, de amarui si iute, cu o nota caracteristica, foarte placuta. Pregatire si depozitare : Semintele se folosesc uscate, intregi sau fin macinate. In ambele cazuri se depoziteaza in containere (plicuri, borcanase, cutii) bine inchise, la adapost de lumina, caldura si umezeala.
Categoria: Condimente
CERNUSCA
Semintele de cernusca sunt mici, de culoare neagra mata, cu o suprafata rugoasa si cu interiorul uleios. Forma lor este triunghiulara si au o lungime de 1,5-3 mm. Seamana foarte bine cu semintele de ceapa.
Categoria: Condimente
CEAPA
In stare proaspata ceapa este picanta, iute si lacrimogena. Prin fierbere gustul se maturizeaza si poate deveni chiar dulce, in functie de procedeul de gatire. Ceapa uscata are un miros picant si aromatic si un gust moderat de iute.
Categoria: Condimente
CASSIA
Scortisorul este puternic aromat, dulce si usor amarui. Comparat cu scortisoara, este un pic mai amarui si mai astringent. Exista mai multe varietati de scortisor: Scortisor chinezesc (Cinnamomum cassia) este originar din China de sud si Birmania si vine an forma de role. Aceasta varietate este si sursa pentru mugurii de scortisor.
Categoria: Condimente
CARDAMOM NEGRU
Cardamomul negru este proaspat si aromat. In aroma sa se distinge o usoara urma de camfor, destul de diferita de cea a mai cunoscutului cardamom verde. Datorita metodei traditionare de preparare (uscare pe flacara deschisa), condimentul capata un miros puternic si caracteristic de afumatura.
Categoria: Condimente
CARDAMOM
Pastaile au o forma de lacrima (triunghiulare, cu colturile rotunjite). Cand sunt uscate, suprafata lor este aspra si cutata, cele mai mari si mai negre fiind chiar adanc brazdate. Textura pastailor de cardamom este asemanatoare cu cea a hartiei aspre.
Categoria: Condimente
CAPERE
Bobocii de capere se folosesc in special murati. Aroma lor este picanta si un pic acrisoara (din cauza murarii), gustul este un pic astringent si pregnant. Fructele de capere au un gust mai puternic si mai dominant, dar asemanator.
Categoria: Condimente