Condimente

CRESON
Cresonul are o aroma iute (piperata) si racoritoare, cu gust pregnant si iute, dar care dureaza doar cateva secunde. Pregatire si depozitare : Frunzele de creson nu se consuma decat proaspete si nu se pot pastra decat cateva zile.
Categoria: Condimente
CORIANDRU VIETNAMEZ
Planta are un miros asemanator celui de coriandru, cu o nota clara de lamaie. Iuteala, caracteristica dominanta a rudei sale, piperul de balta, este aproape absenta. Frunzele de coriandru vietnamez au forma ovala, cu varful ascutit si sunt de culoare verde aprins cu pete cafenii. Suprafata lor este neteda si, daca sunt frecate intre degete, li se intensifica aroma.
Categoria: Condimente
CORIANDRU MEXICAN
Coriandrul mexican are o aroma puternica, foarte asemanatoare cu a frunzelor de coriandru (cilantro); gustul este si el similar, dar un pic mai puternic.
Categoria: Condimente
FRUNZE DE CORIANDRU
Exista multe discutii in contradictoriu privind aroma frunzelor de coriandru (cilantro). Multi europeni nu se acomodeaza cu ea (o descriu ca avand aroma de cauciuc ars), dar in Asia, America Latina si Africa este extrem de populara (este descrisa ca proaspata, chiar citrica).
Categoria: Condimente
CORIANDRU
Semintele sunt aproape sferice, usor ascutite la un capat, cu mai multe striuri longitudinale. Au o lungime de 3-5 mm, iar culoarea este de obicei maronie, dar pot fi si verzi, sau albe. Semintele sunt comercializate in general uscate, atat intregi, cat si macinate.
Categoria: Condimente
CONDURAS
Condurasul are o aroma iute si racoritoare si un gust iute si piperat, care dureaza doar cateva secunde.
Categoria: Condimente
NUCA DE COCOS
Miezul are un parfum placut, bland si cu o adiere de nuca. Gustul este specific, un pic dulceag.
Categoria: Condimente
CIUMAREA
Ciumareaua arata ca un tufis de cca. 1m inaltime. Frunzele sunt alungite, foarte dese si usor zimtate spre varfuri; au partea superioara lucioasa, de culoare verde-inchisa, iar partea inferioara este mai deschisa la culoare si pufoasa. Daca sunt zdrobite frunzele (ca si tulpinile, de altfel) sunt foarte parfumate.
Categoria: Condimente
CIMBRU DE GRADINA
Cimbrul de gradina este o planta intens aromata, care poate fi comparata cu cimbrul de cultura (mai ales daca acesta este recoltat vara), chimenul indian sau spanacul tamaios.
Categoria: Condimente
CIMBRU DE CULTURA
Cimbrul de cultura este o planta intens aromata, care poate fi comparata cu cimbrul de gradina (mai ales daca acesta este recoltat vara), ajowa sau spanacul tamaios. Cimbrul de cultura este folosit atat proaspat cat si uscat; in stare uscata este folosit si sub forma de pudra.
Categoria: Condimente