Condimente

FENICUL
Semintele de fenicul au o lungime de 4-8 mm, sunt subtiri si curbate, culoarea lor variind de la cafenie la verde-deschisa, cele de culoare verde avand calitate superioara. Mirosul lor este dulce si aromat, similar cu cel al anasonului. Gustul este dulceag si un pic mentolat, similar cu cel al anasonului, dar mai bland.
Categoria: Condimente
SEMINTE DE DOVLEAC
Semintele de dovleac au o aroma puternica, de aluna, cu o nuanta de iuteala. Aroma uleiului extras din semintele de dovleac este atat de puternica, incat multi nu se pot acomoda cu ea.
Categoria: Condimente
DEGETARITA
Degetarita are o aroma puternica si dominanta, cu un iz caracteristic. Este interesant ca partea centrala a rizomului si ”degetele” au arome diferite.
Categoria: Condimente
DAFIN INDIAN
Frunzele de dafin indian sunt ovale, ascutite si netede; ating cca. 6-8 cm lungime. Cand sunt proaspete, frunzele sunt de culoare verde inchis. Uscate, au o culoare mata verde-oliv.
Categoria: Condimente
DAFIN AMERICAN
Dafinul american este un copac foios extrem de atragator, care poate atinge si inaltimi de peste 24 m, dar de obicei nu creste mai mult de 6 – 9 m. Are forma piramidala, cu ramuri orizontale in esaloane distincte. Dafinul formeaza deseori desisuri de tufe, prin ramificarea radacinii.
Categoria: Condimente
DAFIN
Frunzele de dafin sunt ovale, ascutite si netede, au lungimi intre 2 si 8 cm. Cand sunt proaspete au o culoare verde inchisa si sunt stralucitoare.
Categoria: Condimente
FRUNZE DE CURRY
Frunzele de curry se folosesc in special proaspete, in stare uscata aroma fiind foarte slaba. Aroma lor este proaspata, amintind de tangerine. Gustul este foarte slab.
Categoria: Condimente
CURCUMA
Curcuma este rizomul (tulpina subterana) a unei plante similare cu ghimbirul. Curcuma intreaga este un rizom bulbos, cu coaja aspra, segmentata. Rizomul este galben-maroniu, cu carne portocalie, care devine galbena cand este pisata. Rizomul principal masoara 2,5 – 7 cm in lungime, si 2,5 cm in diametru, cu bulbozitati mai mici crescand din el.
Categoria: Condimente
CUISOARE
Arborele de cuisoare este vesnic verde si atinge inaltimi de pana la 14 m. Scoarta arborelui este gri, frunzele sunt stralucitoare, de culoare verde inchisa, au forma eliptica si sunt foarte aromate. Florile sunt mici, purpurii si cresc in forma de umbrelute, grupate cate 4-5, la capetele crengutelor.
Categoria: Condimente
CRESON DE PARA
Cresonul de Para nu are un miros specific, dar cand este mancat are o aroma interesanta, care se transforma de la placuta si sarata la o iuteala puternica, ce face gura sa amorteasca.
Categoria: Condimente