Retete de casa. Cele mai bune 120 de salate scrisa de Valentina Iorda

Foto - Retete de casa. Cele mai bune 120 de salate
Retete de casa. Cele mai bune 120 de salate
  • Autor:
    Valentina Iorda
  • Magazin:
    elefant.ro
  • Pret:
    25 lei


Aceasta carte face parte din colectia Gastronomica a editurii House of Guides.

Inca de la inceput, trebuie sa precizam ce intelegem prin salata/salate. In bucatarie, pe langa sensul strict botanic, termenul defineste un amestec simplu de legume sau poate cuprinde si carne, paste, fructe si peste, ce va fi servit cald sau rece (de cele mai multe ori), legat cu un sos mai fluid ori mai consistent si asezonat, dupa gust, cu diverse condimentesi plante aromatice.

Salatele sunt apreciate pentru combinatia de gusturi, culori si prospetime, toate obtinute dintr-un numar aproape nelimitat de posibile imbinari de ingrediente. Sunt micile minuni gastronomice pe care le poti pregati intr-un timp foarte scurt si care iti pun la treaba creativitatea, imaginatia si bunul gust.

Nu este de neglijat aici nici aspectul practic. O salata are de obicei un timp de preparare foarte mic, in comparatie cu alte feluri de mancare, asta inseamna ca o poti prepara imediat pentru tine, prieteni sau familie.

Astfel salatele sunt privite ca unele dintre cele mai creative, proaspete si variate feluri de mancare. Sunt la indemana tuturor, si, pana la urma, reprezinta cel mai bun exemplu de arta gastronomica.Iti place aceasta carte? Click pentru a cumpara

Pentru a putea comenta la cartea "Retete de casa. Cele mai bune 120 de salate" trebuie sa fii membru.

Intra in cont sau inregistreaza-te pentru a putea comenta aceasta reteta.


Nu exista comentarii pentru cartea "Retete de casa. Cele mai bune 120 de salate". Adauga-l tu pe primul...