Cartea Bucatariei Mele scrisa de Dan Frank

Foto - Cartea Bucatariei Mele
Cartea Bucatariei Mele
  • Autor:
    Dan Frank
  • Magazin:
    elefant.ro
  • Pret:
    0 lei


 

„Se crede ca masa si casa corespund unor nevoi primare, dar iubim gatitul rafinat si construim avand voluptatea barocului saua simplitatii elegante; atat spiritul estetic, cat si cel gregar ne activeaza, cu sens opus, facultatile intelective si ne complica viata in mod dramatic sau doar fermecator.

Prietenul Dan Frank este editor profesionist si foarte bucatar; avand formatie germana, el cauta sa impace, ca si unii celebri inaintasi, senzatia cu aspiratia, scriind, face o echilibristica elevata carete tine cu sufletul la gura si cu inima sus.

Aflam din cartea lui ca, bucataria este o activitate omeneasca marcata de principiul apollinic al masurii, ca ideile trebuie sa treaca examenul experimentului gustos ca sa ajunga o realitate in oala, ca un ingeras oricat s-ar invarti prin bucatarie nu se poate pata cu sos, ca exista un daimonin corpul omului care-i sufla ingenuu retete care-l ingrasa dupa secunda de extaz incercat pe limba.

Tema de printre randuri este filosofica si culturala dar, in fapt, legumele fac bai de abur prea fierbinti, carnea este aruncata cu cruzime in ulei incins, branzeturile sunt gaurite de mucegaiuri s.a.m.d.

Bucataria lui Dan Frank are modestia de a fi, in mod declarat, scrisa in contextul globalizarii, al progresului tehnic, igienic, antioxidant etc. In genere tine cont cu umor de atatea lucruri in locul nostru incat rasufli usurat cand gatesti.

Este un mare castig al bunului simt culinar, inventiv cu moderatie, care se strecoara suplu printre multe feluri de mancare depre care credeai ca-ti sunt cunoscute si afli cum micile erori omoara rafinamentul si-ti iau perfectiunea de la gura.

Ultimul rand va fi despre mesajul pe care l-am desprins dupa lectura pe furate a cartii: azi bucataria trebuie sa fie comestibila, individualizata si consemnabila, mai mult decat atat, poate fi o sinteza personala prin care fiecare om participa la un fabulos patrimoniu modial; ma simt ca o gura casca de pofta.“ - Ion Bansoiu, din partea Editurii Paideia si a filosofie universale

 Iti place aceasta carte? Click pentru a cumpara

Pentru a putea comenta la cartea "Cartea Bucatariei Mele" trebuie sa fii membru.

Intra in cont sau inregistreaza-te pentru a putea comenta aceasta reteta.


Nu exista comentarii pentru cartea "Cartea Bucatariei Mele". Adauga-l tu pe primul...